Deszapezirea se va face mai rapid! Oare?

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 09.11.2011, 09:58
Deszapezirea se va face mai rapid! Oare?
Firmele de deszapezire vor avea un interval mai scurt de interventie pentru curatarea drumurilor de zapada, iar numarul utilajelor va fi redus cu peste 20%. Dar intrebarea este: cum se va face treaba mai buna cu utilaje mai putine?

Potrivit unui ordin aprobat marti de ministrul Transporturilor Anca Boagiu, deszapezirea unui drum la primul nivel de interventie pe minimum o banda de circulatie se va face la 8 ore dupa incetarea viscolului, cu 2 ore mai putin fata de intervalul prevazut anterior, iar curatarea zapezii de pe platforma drumului de nivel de interventie 1 se va face in maxim doua zile, si nu in patru zile.

In functie de nivelul de interventie, deszapezirea a cel putin unei benzi de circulatie va varia intre 8 si 16 ore dupa incetarea viscolului (fata de un interval de 10-48 de ore), iar pentru curatarea drumul de zapada firmele vor avea la dispozitie intre doua si patru zile (jumatate fata de nivelul anterior cuprins intre patru zile si o saptamana).

Te-ai echipat pentru iarna: cu lanturi, lopata, cauciucuri si rabdare?

Te-ai echipat pentru iarna: cu lanturi, lopata, cauciucuri si rabdare?

Totodata, utilajele de deszapezire vor avea echipamente de mare eficienta, cum ar fi lama de mari dimensiuni pentru zapada, plug universal cu geometrie variabila sau turbofreza de mare capacitate.

Decizia vine la fix, daca tinem cont ca vremea se va raci accentuat si vor cadea precipitatii, incepand de maine, desi ordinul va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

In urma cu doi ani, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ii ameninta pe responsabilii cu deszapezirea Bucurestiului, ca scoate soldatii in starada, daca ei nu se descurca. Sa vedem ce-o mai fi… anul acesta!