Detalii despre viitoarele produse Intel

Apropo.ro / 10.09.2004, 14:29
Detalii despre viitoarele produse Intel
Intel a prezentat noi detalii asupra produselor viitoare ce vor include tehnologia mobila Intel® Centrino™, inclusiv platforma Sonoma și platforma de urmatoare generație cu nume de cod "Napa." Disponibila de la începutul anului viitor, Sonoma va lansa pe piața cea mai buna

Intel a prezentat noi detalii asupra produselor viitoare ce vor include tehnologia mobila Intel® Centrino™, inclusiv platforma Sonoma și platforma de urmatoare generație cu nume de cod „Napa.”

Disponibila de la începutul anului viitor, Sonoma va lansa pe piața cea mai buna soluție de la Intel pentru entertainment „la pachet”, în PC-uri notebook, și adera la programul de platforma Intel® Stable Image, conceput pentru a ajuta corporațiile sa își administreze procesul de tranziție în domeniul software. Sonoma va include un nou procesor Intel® Pentium® M, cu un front-side bus mai rapid, la 533 MHz, și un chipset cu nume de cod „Alviso”, alaturi de conexiunea la rețea recent lansata pe piața, Intel PRO/Wireless 2915ABG.

Sonoma va fi urmata de platforma „Napa”, care va include un nou procesor mobil dual-core bazat pe tehnologia de fabricație la 65nm de la Intel, cu nume de cod „Yonah.” Platforma va include și un chipset nou pentru grafica, integrat, cu nume de cod „Calistoga”, precum și soluția wireless de urmatoare generație, cu nume de cod „Golan.”

Adaugarea de noi funcții și capabilitați pentru platformele mobile reduce durata de viața a bateriei și poate limita design-ul PC-urilor notebook. Intel face eforturi pentru a inversa aceasta tendința, dezvoltând tehnici de administrare a consumului de energie și noi tehnologii pentru baterie, esențiale pentru extinderea duratei de viața a bateriei PC-urilor laptop și pentru pastrarea dimensiunilor și a greutații reduse.

Intel a prezentat și Intel Battery Life Optimization Program (Programul Intel pentru Optimizarea Duratei de Viața a Bateriei), pentru a contribui la rezolvarea câtorva dintre dificultațile ridicate de administrarea consumului de energie și configurația platformelor, cu scopul de a obține o durata de lucru a bateriei pe durata unei zile întregi. Intel va colabora cu producatorii de echipamente originale (OEMs) și producatorii de design-uri originale (ODMs) pentru a le oferi consiliere pe probleme tehnice în ceea ce privește consumul de energie și arhitectura administrarii consumului de energie. De asemenea, Intel va pune la punct principiile de baza pentru optimizarea caracteristicilor de economisire a energiei, folosind ingrediente hardware și software de la Intel pe care OEMs/ODMs

le pot utiliza pentru a obține un nivel sporit de performanța în ceea ce privește durata de viața a bateriei.

Eforturile mobilizate ale Intel în domeniul platformelor permit utilizatorilor sa beneficieze întru totul de stilul lor mobil de munca și viața. În prezent, pentru 250 aplicații software au fost optimizate pentru utilizare mobila, inclusiv aplicații importante de nivel enterprise precum SAP*, PeopleSoft*, SAS* și UGS-PLM*.

Chandrasekher a subliniat eforturile Intel de a transforma wireless LAN într-o rețea la fel de sigura ca și cele prin cablu, oferind inclusiv detalii asupra Intel Secure OnConnect Authentication Guide, care urmeaza sa apara pe piața în curând.

Intel Secure OnConnect Authentication Guide subliniaza modul în care se aplica tehnologiile 802.1x și EAP îmbunatațite pentru a obține autentificarea dispozitivului și pentru a consolida factorii de securitate ai dispozitivului, reducând astfel amenințarile cu care se confrunta rețelele wired și wireless.

Mediafax Business/ IT