Detinerea ilegala de arme nu constituie un pericol social

Apropo.ro / 22.01.2008, 09:29
Detinerea ilegala de arme nu constituie un pericol social
Tribunalul Bucuresti a apreciat ca nu constituie pericol social fapta de a detine ilegal arme.

Tribunalul Bucuresti a apreciat ca nu constituie pericol social fapta de a detine ilegal arme, respingand astfel propunerea procurorilor de arestare preventiva a cinci membri unei grupari din Piatra Neamt, care si-au declarat intentia in lumea interlopa ca-si vor elimina rivalii pana la 24 ianuarie.

Arme achizitionate de la o filiera din Italia si Spania, coordonata de Ion Clamparu, au fost gasite de procurori la o perchezitie la liderul unei grupari din Neamt, Adrian Marin Botez, care a organizat un plan de razboi pentru exterminarea unei retele rivale, sustine Ministerul Public.

Vineri, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au pus in miscare actiunea penala si au retinut, pentru 24 de ore, membrii gruparii lui Botez, care, prin violenta, incearca sa detina controlul asupra orasului, in sensul preluarii sferei de influenta a lumii interlope.

Procurorii au cerut Tribunalului Capitalei emiterea unor mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, incepand cu 19 ianuarie 2008, pentru inculpatii Adrian Marin Botez, Costel Acozmei, Vasile Sorin Mazilu, Ion Zavate si Florin Mircea Savu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda calificata cu armament si detinere, fara drept, de arme si munitii.

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti, dupa audierea inculpatilor si a acuzarii, a considerat ca nu prezinta pericol social faptele relatate de procurori, dispunand cercetarea acestora in stare de libertate, sustin surse judiciare. Pentru Botez s-a dispus doar interdictia de a parasi tara pe perioada cercetarilor, adauga sursele citate.

Dupa punerea in libertate, cei cinci si-au reluat amenintarile, iar incendierea, in noaptea de duminica spre luni, a unui autoturism marca BMW X5, in fata unui bloc din municipiul Piatra Neamt, in opinia anchetatorilor, putandu-se inscrie in actiunea de razbunare a gruparii lui Botez, mai precizeaza sursele citate.

Â