Deținutul care nu poate fi executat pentru că e obez

De: Gabriela Voicu / 19.09.2012, 14:08
Deținutul care nu poate fi executat pentru că e obez
Un american în vârstă de 53 de ani nu poate fi executat din cauza greutății sale de 218 kilograme.

Avocații unui deținut de 218 kilograme din Ohio, SUA, spun că bărbatul este prea gras pentru a fi executat.

„Într-adevar, având în vedere greutatea sa, există riscul ca încercarea de a-l executa să rezulte într-un proces de tortură, care să îl afecteze grav fizic și psihic”, este notat în dosarul lui Ronald Post, în vârstă de 53 de ani, care a fost acuzat că a împușcat mortal o funcționară, pe nume Helen Vantz, în urmă cu 29 de ani.

Post ar fi trebuit executat prin injecție letală, pe 16 ianuarie 2013, însă medicii ar putea întâmpina probleme în a găsi venele deținutului obez. În plus, el ar putea distruge echipamentul folosit în timpul procedurii.

Ronald Post

În Ohio, 29.6 % dintre rezidenți sunt supraponderali, statul fiind, alături de Kansas, pe locul al 13-lea din SUA în ceea ce privește rata obezității.

Potrivit Associated Press, Post nu ar fi primul deținut care încearcă să scape de execuție folosindu-se de greutatea corporală.

În 1994, un judecator din Washington a decis că Mitchell Rupe, un deținut de 181 de kilograme, era prea gras pentru a fi spânzurat, prin urmare a fost condamnat la închisoare pe viață. În cele din urmă, Rope a murit în penitenciar, în 2006.