Deturnarea (trailer)

De: Mioara Tronaru / 26.07.2013, 08:00
Deturnarea (trailer)
PREMIERA 26.07 TO: A Hijacking / Kapringen. Producţie Danemarca, 2012. R: Tobias Lindholm. Cu: Pilou Asbæk, Søren Malling, Dar Salim, Roland Moller, Gary Skjoldmose Porter, Abdihakin Asgar, Amalie Alstrup. Distribuit de Independen]a Film

Nava de transport marfă MV Rozen se îndreaptă către portul de destinaţie când este acostată şi capturată de piraţi în Oceanul Indian. Printre oamenii de la bord se află bucătarul Mikkel şi inginerul Jan, şi ei luaţi ostatici alături de ceilalţi marinari, într-un cinic joc pe viaţă şi pe moarte. Răscumpărarea e de milioane de dolari, iar între directorul companiei şi piraţii somalezi izbucneşte un adevărat război psihologic.

Chiar dacă ”Deturnarea” nu se inspiră direct dintr-o întâmplare reală, luarea de ostatici de către piraţii somalezi nu este un fenomen rar. Pentru un plus de realism, regizorul Tobias Lindholm s-a documentat cu minuţiozitate pentru scenariu şi a ales actori neprofesionişti. ”A Hijacking” a avut avanpremiera mondială la Festivalul de la Veneţia, din septembrie 2012.