Deutsche Bahn s-ar putea extinde in Romania

De: Dragos Tanase / 18.12.2007, 11:59
Deutsche Bahn s-ar putea extinde in Romania
Deutsche Bahn AG doreste sa se extina din Polonia si Romania, prin crearea unui joint-venture cu compania producatoare de otel Jindal din India.

Deutsche Bahn AG doreste sa se extina din Polonia si Romania, prin crearea unui joint-venture cu compania producatoare de otel Jindal din India, a declarat pentru Financial Times Deutschland, presedintele companiei Norbert Bensel.

Bensel a adaugat ca Deutsche Bahn urmareste cu atentie privatizarea din Romania, mai precis privatizarea diviziei de marfa a companiei nationale de cai ferate.

Pe langa Romania, Deutsche Bahn considera de interes si Polonia unde spera sa investeasca mai mult de 100 milioane euro, intr-un parteneriat cu caile ferate rusesti.

Deutsche Bahn spera sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport marfa pe calea ferata, dupa ce s-a observat o scadere a vanzarilor in zona de transport calatori.

Totusi Deutsche Bahn se confrunta si cu insuccese, incercarea de achizitionare a companiei poloneze de transport marfa CTL Logistics si de achizitionare a operatorului de transport pe cale ferata din Slovenia fiind doua exemple.