Dezbrăcatu’ nu mai vrea să mai mănânce carne de măgar

De: Cătălina Matei / 29.06.2013, 08:00
Dezbrăcatu’ nu mai vrea să mai mănânce carne de măgar
Codruţ Kegheş nu este mofturos atunci când vine vorba de mâncare. Pentru că mâncărurile sofisticate nu sunt pe gustul său, cârcotaşul de la Prima TV preferă să-şi gătească singur şi chiar inventezază reţete. Care a fost prima reţetă pe care a gătit-o pentru prima oară, dar şi de ce nu mai vrea să mai mănânce măgar şi rechin ne spune chiar el.

a:1:{i:1;a:1:{s:11:”datacontent”;s:6086:”

Când ai gătit prima oară şi ce a fost?

Prima dată pe la un an şi câteva luni, când mi-am pregătit, cu ajutorul mamei, biberonul cu lapte. Apoi, am avut o tentativă de a găti prin liceu, la majoratul unui prieten, când am vrut să fac fasole cu ciolan. Am pus toate ingredientele la foc şi am uitat de ele. Drept urmare, apa din oală s-a evaporat, iar fasolea şi restul ingredientelor s-au lipit. Destinaţia finală a acestui preparat a fost coşul de gunoi. Şi oala a ajuns tot acolo.

De la cine ai învăţat să găteşti?

Am învăţaţ să gătesc de la mama, din cărţi de bucăte, de la prieteni, de la televizor…

Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?

Apa minerală.
Cât de des găteşti şi care e „specialitatea casei”?

Gătesc aproape în fiecare zi. Obişnuiesc să fac preparate în funcţie de poftă şi imaginaţie. Îmi place să inventez reţete şi să combin gusturi.
Cum arată cina perfectă în doi?

Romantică, cu preparate interesante pe masă, care să se consume repede.

Care este mâncarea ta preferată?

Nu am un fel anume. Mănânc aproape orice.

Dar desertul preferat?

Nu prea mă omor cu dulciurile. Vara prefer îngheţata.

Ce nu ai vrea să mai mănânci niciodată?

Carne de măgar şi sprot. Şi nici carne de rechin. Am încercat să gătesc o dată şi nu mi-a plăcut deloc cum miroase carnea de rechin.

Frappe

Specialitatea mea este frappe-ul, care se prepară din 300 de gr. de zahăr, 120 gr. de cacao şi 4 gălbenuşuri de ou, care se bat până se omogeniează. Se adaugă 300 ml. de lapte, se pune pe foc şi se lasă până dă în clocot. La primul clocot se ia de pe foc şi se pune într-un vas cu gheaţă, la răcit. Într-un vas separat se bate frişca, peste care se adaugă 3-4 picături de zeamă de lămâie, ca să se închege mai repede. Se amestecă cele două aluaturi, se pun în forme şi se bagă la frigider. Acest preparat este bine să fie făcut de seara. A doua zi se scoate din formă şi într-o tigaie se trag nişte fruncte de pădure cu 100 gr. de zahăr. Se amestecă bine până se omogenizează. Acest amestec se pune peste frappe. Poftă bună!

„;}}