Dezbrăcatu’, specialist în preparea fuduliilor de curcan

Apropo.ro / 05.05.2011, 12:28
Dezbrăcatu’, specialist în preparea fuduliilor de curcan
Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că este un dezastru în bucătărie, Codruţ Kegheş alias Dezbrăcatu’ de la ”Cronica Cârcotaşilor” chiar se pricepe la gătit.

„Îmi place foarte mult să gătesc şi de cele mai
multe ori gătesc după ochi, nu respect întocmai o reţetă. Când am
timp, îmi place să fac diverse mâncăruri”, mărturiseşte
Codruţ.

Specialitatea Cărcotaşului sunt fuduliile de curcan la tigaie. Cum
prepară Dezbracatu’ aceste delicatese?

Fudulii de curcan
„Pentru o porţie, avem nevoie de 300 de grame de fudulii, care se
spală cu vreo 300-400 de ml de lapte, după care se freacă bine cu
sare.

Se pune o tigaie pe foc, în care se topeşte jumătate de pachet de
unt şi se adaugă fuduliile şi mirodenii după gust: oregano, piper,
sare şi 300 ml de vin alb sec. Se lasă la înăbuşit 15 minute, după
care se ridică capacul şi se amestecă la foc mic până se albesc, în
jur de 20-30 de minute”, povesteşte Dezbrăcatu’.

Şi dacă pentru unii prepararea desertului nu este tocmai la
îndemână, pentru Codruţ este floare la ureche.

Frappe
„Specialitatea mea este frappe-ul, care se prepară din 300 de grame
de zahăr, 120 de grame de cacao şi 4 gălbenuşuri de ou, care se bat
până se omogeniează. Se adaugă 300 ml de lapte, se pune pe foc şi
se lasă până dă în clocot. La primul clocot se ia de pe foc şi se
pune într-un vas cu gheaţă, la răcit.

Într-un vas separat se bate frişca, peste care se adaugă 3-4
picături de zeamă de lămâie, ca să se închege mai repede. Se
amestecă cele două compoziţii, se pun în forme şi se bagă la
frigider. Acest preparat este bine să fie făcut de seara. A doua zi
se scoate din formă şi într-o tigaie se trag nişte fruncte de
pădure cu 100 de grame de zahăr. Se amestecă bine până se
omogenizează. Acest amestec se pune peste frappe”, spune Codruţ,
care vă urează „Poftă bună!”.

Dacă vreţi să vedeţi cum se descurcă Dezbrăcatu’ în bucătărie şi
cât de priceput este în prepararea celor două feluri de mancare,
urmăriţi „Cireaşa de pe tort” duminică, 8 mai, la
Prima TV.