Dezvăluiri terifiante ale unui supermodel! ”Înlocuiam 3 mese cu 3 mere”

De: Nicoleta Nicolae / 29.01.2016, 11:07

Dezvăluiri terifiante ale unui supermodel! ”Înlocuiam 3 mese cu 3 mere”
Fostul manechin de succes Victoire Maçon Dauxerre face dezvăluiri cutremurătoare din industria modei.

Victoire avea 17 ani când a fost remarcată pe stradă de cel care avea să devină agentul său.

La vremea respectivă, franţuzoaica era deja foarte slabă: 56 kg la o înălţime de 1,80 m. Şi totuşi, la prima întâlnire cu agenţia Elite, i s-a explicat că trebuie să mai slăbească pentru a urca pe podiumurile de prezentare.

”Mi s-a spus: «Dacă vrei să faci asta, poţi să fii cea mai bună, dar va trebui să intri în măsura 32». Conştiincioasă, am înlocuit, în fiecare zi, cele trei mese cu trei mere”, a povestit Victorie pentru Les Inrockuptibles.

Două luni mai târziu, tânăra participa la Săptămâna Modei de la New York. Cântărea numai 47 kg, refuza să mănânce şi lua laxative pentru a elimina şi cel mai mic surplus. Agentul ei a felicitat-o pentru atitudinea foarte ”profesionistă”. În realitate, nimeni nu părea să-şi dea seama că devenise anorexică. Castingurile şi defilările curgeau pe bandă rulantă.
La numai şase luni după ce fusese remarcată pe stradă, tânăra a încercat să se sinucidă, consemnează click.ro.

Acum se simte mai bine. Şi-a terminat studiile de actorie şi a scris o carte prin care vrea să atragă atenţia asupra condiţiilor inumane care le sunt impuse manechinelor. ”Este criminal să le ceri tinerelor să intre în măsura 32. Aceasta corespunde unor fete de 12-14 ani! De fapt, ni se cere să dispărem în spatele hainelor… Este vorba despre anularea corpului şi personalităţii femeii.”
Ca să nu mai vorbim despre ipocrizie, omniprezentă în această meserie. ”La ultima mea şedinţă foto am observat cum fotografii adăugau în photoshop kilogramele pe care nu aveam voie să le iau în realitate.”