Diagnostic greşit pentru Gabriel Cotabiţă! „Artistul nu a făcut infarct”

De: Nicoleta Nicolae / 11.05.2015, 09:40

Diagnostic greşit pentru Gabriel Cotabiţă!
Gabriel Cotabiţă se află internat la Spitalul Floreasca, după ce vineri, în timp ce se afla la sala de sport, artistul s-a prăbuşit la podea şi a căzut în stare de inconştienţă.


El a fost transportat de urgenţă la spital, iar primele investigaţii au indicat producerea unui infarct, al treilea pentru artist, în ultimii ani.

Diagnosticul care a circulat în ultimele zile pare să fie unul greşit, iar afecţiunea de care suferă artistul să fie una cu totul şi cu totul alta. Surse medicale au dezvăluit pentru ziarulring.ro faptul că Gabriel Cotabiţă, aflat în continuare în stare critică la spital, ar fi suferit, de fapt, un accident vascular cerebral embolic.

„În ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a făcut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic. Dânsul are embolie cerebrală. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea şi de întinderea teritoriului afectat”, au declarat, pentru ziarulring.ro, surse medicale.
Embolia cerebrală înseamnă obturarea bruscă a uneia dintre arterele destinate irigării sangvine a encefalului. O embolie cerebrală este consecutivă unei afecţiuni a inimii sau a unei artere şi generează un accident vascular cerebral de tip ischemic, adică datorat unei diminuări a irigării sangvine a unui teritoriu cerebral. Acest accident se traduce în diferite moduri: paralizie, abolirea sensibilităţii, tulburări ale vorbirii, chiar şi de conştienţă.

Ultimele trei zile au fost devastatoare pentru familia artistului, în special pentru cele trei fiice ale sale, care s-au aflat în permanenţă la spital, alături de tatăl lor.