Dialog controversat între mamă și fiu, într-o reclamă la băuturi răcoritoare (Video)

De: Gabriela Voicu / 11.07.2013, 15:05
Dialog controversat între mamă și fiu, într-o reclamă la băuturi răcoritoare (Video)
O reclamă pentru băutura răcoritoare scoțiană Irn-Bru, în care o mamă are un dialog ciudat cu fiul ei, a atras 176 de plângeri.

O reclamă pentru băutura răcoritoare scoțiană Irn-Bru, în care o mamă are un dialog ciudat cu fiul ei, a atras 176 de plângeri din partea unor persoane care după ce au văzut-o la televizor au considerat spotul inadecvat pentru minori sau chiar misogin. 

În clip apare o femeie făcând curat în bucătărie, iar apoi își fac intrarea fiul acesteia și doi prieteni ai lui. Ea se întoarce către cei trei și spune: „Noul meu sutien cu push-up. Spectaculos, nu?”

Fiul femeii este evident jenat de situație, iar ceilalți băieți privesc surprinși decolteul mamei prietenului lor, care reușește să își revină după ce bea dintr-o cutie de Irn-Bru. Reclama se încheie cu femeia care le cere celor trei o îmbrățișare de grup, cerere care îi încântă pe prietenii fiului ei.

AG Barr, producătorul băuturii Irn-Bru, nu consideră că reclama are conotații sexuale și declară că „a încercat să rămână fidel unui tip de umor tradițional, ireverent”. Acesta susține că reclama se concentrează pe momentul jenant pe care îl trăiește băiatul, și nu pe imaginea femeii.

Nu este prima dată când AG Barr a stârnit controverse. Acesta a mai fost blamat pentru o campanie în care un bebeluș sugea un sfârc, alături de sloganul „Mmmmm, Mum”s been at the Irn-Bru again” („Mmmmm, mama iar a băut Irn-Bru”).