Dialogul cu persoanele in stare vegetativa va fi posibil, in curand

Apropo.ro / 11.11.2011, 17:00
Dialogul cu persoanele in stare vegetativa va fi posibil, in curand
De acum inainte vor exista doua moduri prin care se va putea comunica cu persoanele aflate in stare vegetativa, spun neurologii. Afla care sunt acestea!

Specialistii au descoperit ca unii oameni aflati in aceasta stare au capacitatea de a intelege ce li se spune si pot raspunde prin generarea anumitor ganduri. Prin urmare, ei au creat un sistem nou care ar putea schimba modul in care acesti oameni sunt tratati si intelesi.

In experiment, 16 pacienti de la Spitalul Addenbrooke din Cambridge si Spitalul Universitar din Liege, Belgia, au fost indemnati sa isi imagineze miscarea mainii drepte si a degetelor de la picioare.

In tot acest timp, undele lor cerebrale au fost monitorizate cu un electroencefalograf care masoara activitatea neuronala folosind o casca cu electrozi. In paralel, 12 subiecti sanatosi au fost supusi aceluiasi test.

Rezultatele au reliefat ca 3 din cei 16 subiecti aflati in stare vegetativa au reusit sa raspunda testului in mod repetat.

Citeste mai multe detalii despre comunicarea cu persoanele aflate in stare vegetativa va fi posibila, in scurt timp, pe Descopera.ro