Diamant galben de 8 milioane de dolari, scos la licitatie

Apropo.ro / 26.08.2011, 09:00
Diamant galben de 8 milioane de dolari, scos la licitatie
Un diamant galben foarte rar, ar putea fi vandut cu cel putin 8 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii organizate in New York.

Un diamant galben foarte rar, de 32,7 carate, va fi scos la licitatie, in New York, pe 18 octombrie.

Pretul de pornire va fi 8 milioane de dolari, au anuntat, miercuri, reprezentantii casei Christie’s, informeaza Reuters.

The Gemological Institute of America (GIA), care identifica, evalueaza si clasifica diamantele importante, a anuntat ca acest diamant este cel mai rar din clasa din care face parte.

Diamant galben, scos la licitatie pentru cel putin 8 milioane de dolari

Diamantele galbene capata aceasta culoare de la azotul care inlocuieste atomii de carbon in structura interna a nestematei. Cu cat aceasta absoarbe mai mult azot, cu atat culoarea sa devine mai inchisa.

GIA a clasificat acest diamant in forma de para in clasa cu cel mai inalt grad de intensitate a culorii („Fancy Vivid”).

Reprezentantii casei de licitatii Christie’s sunt de parere ca aceasta nestemata are toate sansele de a dobori vechiul record de pret pentru un carat – 203.000 de dolari/carat – stabilit de un diamant galben – cand diamantul Golden Drop de 18,49 carate a fost vandut la Londra, in anul 1990.