Diamante pentru o piele mai frumoasa

Apropo.ro / 08.05.2008, 15:00
Diamante pentru o piele mai frumoasa
Cosmetica moderna a inceput sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra pietrelor pretioase.

Cosmetica moderna a inceput sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra pietrelor pretioase pentru a aduce un plus de performanta cremelor, astfel unele produse cosmetice par a fi iesit din mainile bijutierului.

De la nestemate la mineralele cele mai simple, acestea sunt integrate azi in formulele de ingrijire sau machiaj. Efectul benefic al acestora asupra pielii este cunoscut inca din timpul faraonilor din Egipt. Gemele, pe langa faptul ca au proprietati miraculoase, au si marele avantaj ca promoveaza imaginea luxului in cosmetica, fiind astfel o strategie de marketing "staralucita " pentru ca luxul vinde bine.

Diamantele

Este stiut faptul ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor. Si nu doar pe post de bijuterii ci si integrate in compozitia produselor de infrumusetare. Particulele de diamant din creme, lotiuni si geluri de dus dau staralucire tenului, tonifiaza si amelioreaza microcirculatia.

Malahitul

Aceasta piatra de culoare verde este folosita in cosmetica datorita calitatilor sale de detoxifiere si de curatare. Adaugat in compozitia sapunului de fata sau a gelului de dus elibereaza pielea de celule moarte, iar dupa cateva utilizari vine de hac acneei si petelor rosii.

Rubinul

Numit "regele pietrelor pretioase" in India, rubinul, are proprietati cosmetice asemanatoare cu cele ale diamantului, indeparteaza semnele oboselii si imbunatateste microcirculatia. Acesta lupta de asemenea impotriva ridurilor, semnele de intinerire fiind vizibile imediat.

Daca doresti sa iti oferi un tratament "pretios" trebuie sa dispui de un cont frumusel deoarece preturile sunt destul de "piperate".