Diane Kruger – 7 kg în plus pentru rolul Elenei din Troia

Apropo.ro / 05.08.2005, 18:00
Diane Kruger - 7 kg în plus pentru rolul Elenei din Troia
Ce poate fi mai flatant decât rolul Elenei din Troia la început de cariera? Sa joci alaturi de Brad Pitt. Iar Diane Kruger s-a bucurat de aceste doua enorme șanse în "Troia" (2004). Ca în multe alte cazuri, totul a început cu o lovitura la genunchi și un vis deturnat


Ce poate fi mai flatant decât rolul Elenei din Troia la început de cariera? Sa joci alaturi de Brad Pitt. Iar Diane Kruger s-a bucurat de aceste doua enorme șanse în „Troia” (2004). Ca în multe alte cazuri, totul a început cu o lovitura la genunchi și un vis deturnat de la balet la actorie, trecând prin modelling…

Ochi albaștri, plete blonde, 1,73 m, picioare lungi, curbe senzaționale, dar nu numai atât. Se pare ca fostul top-model, fosta balerina (a studiat la Londra, la „Royal Ballet”), s-a mutat la Paris și s-a apucat de film la sugestia lui Luc Besson, deși pe catwalk fotogenia îi asigura un succes nebun.

În 1992, la 15 ani, a ajuns în finala concursului Elite „Look Of The Year” (pe atunci evolua sub numele întreg: Diane Heidkrueger).

În 2001 s-a maritat cu actorul francez Guillaume Canet („The Beach”), iar în prezent amândoi traiesc la Paris.

În 2004, revista „People” a plasat-o printre cele mai frumoase 50 de persoane din lume, dar chiar și prezența într-un asemenea clasament nu e nimic fața de șansa de-a fi distribuita în rolul celei mai frumoase femei din lume: Elena din Troia (avându-l ca partener pe Orlando Bloom, în rolul lui Paris, și pe Brad Pitt în preajma – în rolul lui Ahile).

Regizorul Wolfgang Petersen (co-naționalul ei) a evaluat-o și a considerat-o „suficient” de aratoasa pentru a se potrivi în rol, însa abia dupa ce a pus-o sa se îngrașe 7 kg (pe care le-a dat jos de la premiera filmului încoace). El a cautat special o necunoscuta, considerând ca nici o actrița nu poate fi la înalțimea așteptarilor publicului în legatura cu Elena din Troia (inițial hotarâse ca personajul sa nu apara deloc în film!).

Tot în 2004, Diane a jucat în „National Treasure”, alaturi de Nicolas Cage, Harvey Keitel, Sean Bean și Jon Voight, semn al ascensiunii serioase a cotei ei la box-office (deși filmul era o comedioara destul de nereușita). Filmul i-a dat prilejul sa-și execute singura cascadele, în scenele unei spectaculoase urmariri de mașini.

Citește mai multe despre Diane Kruger și ce îți pregatește pe viitor numai în

Tags: