Dick Van Dyke, Debbie Allen, Garth Brooks, printre laureații de anul acesta ai premiilor Kennedy Center Honors

De: Loredana Toma / 14.01.2021, 16:49
Dick Van Dyke, Debbie Allen, Garth Brooks, printre laureații de anul acesta ai premiilor Kennedy Center Honors

Coregrafa și actrița Debbie Allen, cântărețul și compozitorul Garth Brooks, actorul Dick Van Dyke, cântăreața și compozitoarea Joan Baez și violonista Midori vor fi premiați, anul acesta, la gala Kennedy Center Honors, pentru contribuția lor la dezvoltarea artelor spectacolului.

Inițial, evenimentul trebuia să aibă loc în luna decembrie 2020, însă, din cauza pandemiei, a fost mutat în luna mai a acestui an. Centrul  plănuiește să organizeze ceremonii de premiere fizice, cu un public limitat, în săptămâna 17-22 mai, dar și o serie de evenimente virtuale.

Ediția cu numărul 43 a premiilor Kennedy Center Honors va fi difuzată pe postul TV care transmite de 43 de ani ceremonia, CBS, pe 6 iunie, potrivit The Hollywood Reporter.

Donald Trump a întrerupt o tradiție a galei

În mod normal, la eveniment participă președintele SUA și prima doamnă, iar cei onorați stau lângă aceștia.  Donald Trump a fost primul care a încălcat tradiția, lipsind de la toate edițiile în timpul mandatului. Foștii președinți Bill Clinton, George H.W.Bush și Jimmy Carter au ratat, fiecare, câte o ediție, având de rezolvat chestiuni mai presante.

“Anul care s-a încheiat ne-a învățat multe lucruri, inclusiv să fim mai flexibili și să ne adaptăm mai ușor”, a declarat președintele Centrului Kennedy, Deborah F. Rutter. “Se spune că nevoia te învață. Circumstanțele  neobișnuite ne-au inspirat și ne-au deschis noi uși, să prezentăm o experiență mai profundă a artei și a muncii de-o viață a celor pe care îi onorăm cu premii”, a mai spus aceasta.

La ediția anterioară au fost onorați Earth, Wind & Fire, Sally Field, Linda Ronstadt, serialul „Sesame Street” și Michael Tilson Thomas.

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga va cânta imnul național la ceremonia de învestire a lui Joe Biden