Diego Armando Maradona va candida la funcția de președinte al FIFA

Apropo.ro / 22.06.2015, 10:00
Diego Armando Maradona va candida la funcția de președinte al FIFA
Fostul internațional argentinian Diego Armando Maradona va candida la funcția de președinte al FIFA, după ce elvețianul Joseph Blatter și-a anunțat demisia la începutul lunii, a anunțat, luni, L'Equipe.

„Maradona va candida la funcția de președinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru și m-a autorizat să fac acest anunț”, a spus jurnalistul și scriitorul uruguayan Victor Hugo Morales într-o postare făcută pe Twitter.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Joseph Blatter. El este a treia persoană care își anunță candidatura pentru președinția FIFA, după fostul internațional brazilian Zico și președintele Federației Liberiene de Fotbal, Musa Bility.

Elvețianul Joseph Blatter a anunțat, la începutul lunii, că demisionează din funcția de președinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câștigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, ședință în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcția de președinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului.

Sursa MEDIAFAX