Dieta în somn te scapă de kilogramele în plus

Apropo.ro / 03.04.2013, 16:00
Dieta minune prin care poți slăbi până la 3 kilograme într-o săptămână este simplu de ținut chiar și de persoanele care nu pot ajunge la sala de sport sau nu vor să renunțe la mâncărurile preferate.

Dieta în somn a fost creată de Caroline Apovian, medic la Centrul Medical din Boston. Poți slăbi 3 kilograme pe săptămână păstrând în meniu cartofii, pastele făinoase sau băuturile alcoolice.

Deși slăbești în timpul somnului, medicul îți recomandă 30 de minute de exerciții fizice, simple și rapide, făcute patru zile pe săptămână.

Dieta în somn se bazează pe consumul a trei cocktailuri consumate într-o zi a săptămânii, în care nu mai mănânci nimic altceva. După această zi se revine la alimentația normală și sănătoasă.

A doua parte a acestei diete asigură menținerea masei musculare și a siluetei. Potrivit medicului Apovian, cele 30 de minute sau mai multe de mișcare zilnică recomandate ar putea, de fapt, să fie factorul care previne atingerea obiectivului stabilit de pierdere a kilogramelor, scrie Daily Mail.

De zeci de ani, dietele promovează exercițiile aerobice ca fiind cea mai bună modalitate de a arde calorii și de a da jos kilograme„, explică ea. „Dar combinația dietelor cu un număr foarte scăzut de calorii cu ore de exerciții cardiovasculare ar putea aduce corpul într-o stare catabolică (n.r. transformarea unor substanțe organice asimilate de organism în produse mai simple, care sunt eliminate) în care energia este luată din mușchi„, a mai adăugat medicul.

Astfel, Apovian a dezvoltat un plan simplu de exerciții care, prin îmbunătățirea metabolismului, nu doar menține mușchii, ci adaugă la masa musculară, fără să dea corpului un aspect nedorit.

Exercițiile fizice

sport

Fiecare antrenament se începe cu o încălzire de trei minute a mușchilor.

Urmează apoi, rapid, exercițiile pentru mâini și picioare: mergi pe loc ducând genunchii cât de sus poți; apoi mută picioarele în spate, atingând șezutul cu călcâiele în timp ce mergi; leagănă-ți picioarele dintr-o parte în alta, mișcând brațele deasupra și în jurul capului.

După acest pas, treci la exercițiile de antrenare a forței, în două minute de lucru intens intercalate cu un un minut de activitate aerobică puternică. Aceste 60 de secunde trebuie să îți facă inima să bată mai repede: încearcă să mergi cu viteză, să pășești pe loc (procedeu descris la punctul anterior), să faci sprinturi rapide, să alergi pe scări în sus și în jos sau să faci sărituri.

Este important să te miști repede fără să iei pauze și să diversifici selecția de exerciții de fiecare dată, pentru a păstra grupele diferite de mușchi în mișcare.

Alimentația

Într-o zi a săptămânii prepară trei cocktailuri bogate în substanțe nutritive. În timpul nopții metabolismul va fi accelerat și va împiedica producerea de insulină. La un nivel mai ridicat aceasta se face vinovată de tendința de îngrășare în talie.

Cocktailurile recomandate de medicul Caroline conțin iaurt, diferite legume (castraveți, morcovi, roșii, țelină, brocoli, varză, conopida, etc), proteine, fructe (ananas, banane, mere, portocale, etc).

cocktailuri sanatoase

Când se ajunge la greutatea dorită este de preferat ca, în continuare, să se acorde o mică atenție alimentației și exercițiilor fizice.

Astfel, se vor consuma gustări din alimente integrale – iaurt natural, legume crude, etc. Se poate înlocui un cocktail cu o masă normală, iar la planul de dietă pentru șase zile se pot înlocui două cocktailuri cu o masă.

Nu vă feriți de legume sau fructe, oricare ar fi ele, consumate moderat nu sunt dăunătoare dietei, se mai pot alege și cereale integrale sau grăsimile sănătoase – nuci, semnințe, etc. Poți consuma și cafea, băuturi alcoolice – cu moderație, ceaiuri sau alte băuturi de slăbit.

Un sfat universal valabil de la cei care nu cred în recomandări de diete ar fi acela de a mânca sănătos, de a prepara mâncarea acasă, de a mânca moderat junk food sau zahăr, totul cu moderație, minim 30 de minute de exerciții fizice pe zi și un somn sănătos!