Dieta japonezelor pentru o viață lungă și sănătoasă

De: Carmen Ulian / 28.04.2014, 11:30
Dieta japonezelor pentru o viață lungă și sănătoasă
Două lucruri importante în dieta femeilor din Japonia le oferă acestora sănătate și o viață lungă. Cele două produse sunt la îndemâna oricui.

Dacă te afli în căutarea secretului unei vieți sănătoase și lungi atunci răspunsul îl găsești la femeile din Japonia. Studiile recente arată că dieta lor este bogată în pește și ceai verde. Cei doi itemi le ajută pe japoneze să trăiască, în medie, până la 86,4 ani.

Din alimentația japonezelor mai fac parte cerealele, vegetalele și soia. Ele consumă alimente mult mai sărace din punct de vedere caloric față de alte femei.

De regulă, servesc pește de trei ori pe săptămână. De asemenea, se pare că folosirea bețișoarelor ajută în alimentație, oferind organismului timp să realizeze ce s-a consumat, și prin urmare se mănâncă porții mai mici.

Beneficiile ceaiului verde sunt numeroase, nu doar că este bun pentru organism, ci și pentru creier. Cercetătorii spun despre ceaiul verde că îmbunătățește funcțiile cognitive, în particular memoria funcțională. Ultimile cercetări arată faptul că ceiul verde poate fi folosit în tratarea demenței sau a altor afecțiuni psihice. Extractul de ceai verde ajută la creșterea conectivității creierului, îmbunătățind funcțiile.