Dieta keto: Cum poți slăbi 20 de kg în 45 de zile

Apropo.ro / 18.09.2012, 17:00
Despre dieta minune keto ne vorbește dr. Andrei Laslău, care a reușit să slăbească 20 de kilograme în 45 de zile.

Dieta keto (ketogenică) permite consumarea de carne, pește, ouă, brânzeturi, salate și legume. Totul, însă, cu moderație.

Dr. Andrei Laslău de la Spitalul Sf. Ioan din București a încercat pe propria lui piele acest regim, care a devenit și un stil de viață.

Dr. Andrei Ladisau

Dr. Andrei Laslău

Fiind o persoană suprapodenderală, Andrei Laslău a reușit cu dietă și multă ambiție să elimine 20 de kilograme, în 45 de zile.

El spune despre această dietă că:Îți permite orice aliment, la orice oră, dacă îți este foame. Dieta ketogenică cere ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine și 5% din glucide. Diminuarea glucidelor în dietă scade nivelul de insulină, iar aceasta duce la activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din țesutul adipos în acizi grași. Aceștia ajung în sânge, sunt transferați în mitocondrie – uzina energetică a celulei, unde sunt oxidați și se formează ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie„.

Dieta keto păstrează 90% din masa musculară, determină scăderea nivelului de trigliceride, dar și scăderea colesterolului rău.

Dieta keto permite scăderea semnificativă în greutate, dar păstrează 90% din masa musculară, determină scăderea trigliceridelor, menține glicemia în limite foarte bune, scade colesterolul rău și crește colesterolul bun și determină scăderea inflamației sistemice. Slăbirea ține de reacția organismului fiecăruia. În general, femeile pierd în greutate mai lent decât bărbații. Eu, de exemplu, am slăbit, cu această dietă, 20 de kg în 45 de zile„, spune doctorul Laslău.

Dr. Andrei Ladisau

Dr. Andrei Laslău

Alimente permise:

– salate

– legume

– carne fiartă sau la cuptor

– pește

– brânzeturi

– ouă

– oleaginoase sau fructe puțin dulci.

Oamenii cred că mâncând puține grăsimi slăbesc, deși este exact pe dos. Cea mai bună metodă de a slăbi este să mănânci mai multe grăsimi și să restricționezi la maximum carbohidrații, în special zaharurile simple” , spune Dr. Andrei Laslău.

Și pentru ca rezultatul să fie și mai bun, nu uitați să faceți măcar o jumătate de oră de sport pe zi.