Diferential pentru 147 si GT

Apropo.ro / 23.11.2006, 15:04
Diferential pentru 147 si GT
Alfa Romeo va introduce, in curand, variantele de GT si 147 dotate cu un diferential autoblocant Torsen. Fiind o alternativa interesanta la sistemul integral (tot de tip Torsen) Q4, modelele Q2 vor beneficia doar de un singur propulsor: 1,9 litri JTDm de 150 CP. Diferentialul

Alfa Romeo va introduce, in curand, variantele de GT si 147 dotate cu un diferential autoblocant Torsen. Fiind o alternativa interesanta la sistemul integral (tot de tip Torsen) Q4, modelele Q2 vor beneficia doar de un singur propulsor: 1,9 litri JTDm de 150 CP.

Diferentialul autoblocant, de obicei, este intalnit in motorsport sau pe masinile obisnuite cu tractiune pe puntea spate si transfera mai eficient puterea pe asfalt, mai ales in curbe sau pe suprafete cu un coeficient diferit de aderenta, eliminand ruperea de aderenta a rotilor motoare, una fata de cealalta.

Reversul medialiei ar fi ca, asemenea sistemelor de tractiune integrala, diferentialul inhiba in oarecare masura performantele, deci merita folosit cu motoare mai puternice.

Modelele Q2, pe langa aceasta infuzie de tehnologie, au suferit si alte modificari, cum ar fi: jante cu design nou, spoiler si evacuari cromate, la exterior, in timp ce, in habitaclu, este disponibila o tapiterie noua de piele, elemente decorative de aluminiu si logo-uri Q2.

Mai tarziu si alte modele din gama vor primi acest diferential.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: