Digi Sport se lanseaza pe 23 iulie

Apropo.ro / 21.07.2009, 12:25
Digi Sport se lanseaza pe 23 iulie
Digi Sport va avea lansarea joi, odata cu transmiterea directa si exclusiva a meciului Ujpest - Steaua.

Digi Sport va avea lansarea joi, simultan in Romania si Ungaria, odata cu transmiterea directa si exclusiva a meciului Ujpest – Steaua. Drepturile de transmisie ale meciului Ujpest – Steaua au costat, conform Prosport, 100.000 de euro. In meciul tur de la Bucuresti, Steaua s-a impus cu 2-0.

CNA a acordat, in 28 aprilie, licenta audiovizuala prin satelit televiziunii tematice sportive Digi Sport. La respectiva sedinta a CNA a participat o delegatie a RCS&RDS, condusa de Alexandru Oprea, presedintele companiei. La primirea licentei audiovizuale pentru Digi Sport, Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, anunta ca aceasta companie va ramane implicata in proiectul GSP TV, alaturi de Antena 1, pe parcursul celor trei ani prevazuti in contractul cu LPF pentru televizarea meciurilor din Liga 1. RCS&RDS afirma, tot atunci, ca planuieste pentru Digi Sport cheltuieli operationale de 1,4 milioane euro in 2009, 1,8 milioane in 2010 si 1,5 milioane in 2011.

Postul va putea fi receptionat doar de publicul abonat la RCS&RDS, operator cu o acoperire de 40 la suta din teritoriul Romaniei, asta deoarece postul TV apartine companiei RCS&RDS. Alexandru Oprea, directorul RCS&RD a declarat: "Nu am luat in calcul daca Digi Sport va fi difuzat si in alte retele de cablu, in afara RCS".

Digi Sport are momentat 100 de angajati, care vor asigura partea redactionala si partea tehnica. Printre comentatorii ce vor lucra la Digi Sport se numara Costi Pruna, Radu Abramescu, Dan Cornel Stefanescu si Ionut Angheluta. Redactor-sef va fi George Dobre.

Site-ul postului este momentan in constructie.

Ce se vede la Digi Sport?

Grila Digi Sport sa include transmisiuni in direct, emisiuni de stiri cu informatii din competitiile interne si internationale si emisiuni de sinteza.

Postul va transmite timp de doua sezoane cate trei meciuri in fiecare etapa a Ligii I, precum si partide din campionatele Angliei, Germaniei si Spaniei. Grila postului este bogata si la capitolul extra-fotbal. Digi Sport va transmite Moto GP, campionatele interne de handbal, partidele echipelor nationale de handbal, turnee de tenis din circui tul ATP, dar si partide de baschet din NBA.

Postul de televiziune va emite 24 de ore din 24 si va avea inca un canal, Digi Sport Plus, pentru acoperirea tuturor transmisiilor.

Toti abonatii RCS&RDS vor putea receptiona canalele Digi Sport si Digi Sport Plus.

• Liga 1, trei meciuri din fiecare etapa, in sezoanele 2009-2010 si 2010-2011
• Primera Division in exclusivitate, cinci meciuri pe etapa timp de trei sezoane
• Premier League – doua meciuri in direct din fiecare etapa, in sezonul 2009-2010
• Bundesliga – trei meciuri pe etapa, avanpremiera si rezumatele tuturor partidelor, in sezonul 2009-2010
• Moto GP – antrenamente, calificari, curse, timp de trei sezoane
• Campionatul national de handbal, atat masculin car si feminin
• Doua meciuri NBA pe saptamana
• Transmisii in direct ATP World Tour

"Nu ne axam doar pe fotbal. Vrem sa dovedim ca avem o paleta echilibrata”, a declarat pentru Prosport Teo Avramescu, Directorul Departamentului Sport.

Cum se impart optiunile in Liga 1:

Optiunea 1: Antena 1

Optiunea 2: GSP TV

Optiunea 3: Digi Sport

Optiunea 4: Digi Sport

Optiunea 5: GSP TV

Optiunea 6: Digi Sport

Optiunea 7: GSP TV

Optiunile 8 si 9 nu vor fi transmise in direct de niciun post TV.

Reprezentantii Digi Sport au declarat, intr-o conferinta de presa ca pentru meciurile din Liga 1 postul nu are, deocamdata, un car de transmisie, serviciul urmand sa fie externalizat, noteaza Hotnews.

Mai multe detalii despre Digi Sport, pe SportLaMinut.ro.

Sursa foto: www.digisport.ro