Dilema zilei: De ce nu respecta nimeni acest semafor din Bucuresti? (Video)

Apropo.ro / 13.12.2011, 11:21
Urmariti cum nici 10% din soferii care trec prin aceasta intersectie nu opresc la culoarea rosie a semaforului, decat in cazul in care sunt pietoni angajati pe trecere.

Site-ul www.zoso.ro a publicat o inregistrare video din Bucuresti, mai exact la intersectia strazilor Jiului cu Dridu, in cartierul Bucurestii Noi, unde soferii se pare ca nu dau importanta culorilor semaforului, trecand pe rosu ca si cum acesta nu exista.

Uitandu-ne pe Google Street View (pozele avand aproximativ doi ani vechime), se pare ca semaforul este recent instalat (atunci nefiind semaforizata intersectia), iar cei care frecventeaza acea zona nu sunt obisnuiti cu el, insa procentul celor care opresc la culoarea rosie este de sub 10%.

Dupa cum se poate vedea din clip, exista numai un singur semafor montat sus, fiind greu de observat (dar nu imposibil), insa este de datoria soferilor sa fie „cu ochii in patru”, neavand nicio scuza pentru incalcarea legii, care se pedepseste cu suspendarea permisului timp de 30 de zile si cu o amenda din clasa a II-a (4 sau 5 puncte de amenda, adica intre 156 si 195 de lei), pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului.

Soferii bucuresteni sunt renumiti pentru modul haotic si iresponsabil in care conduc, iar culorile semaforului ajung sa fie interpretate gresit, dupa cum evidentiaza userul @adi in comentariile de pe www.zoso.ro : „E o vorba in Bucuresti pentru soferi: Verde – treci linistit; Galben – te grabesti un pic; Rosu – ultima sansa!”.