Dima Bilan, rusul care a cucerit inimile

Apropo.ro / 29.05.2008, 14:00
Presa de scandal spune ca ar fi homosexual, in timp ce el apare in fotografii alaturi de o tipa, goi pusca amandoi. Ce sa mai creada lumea?

Dima Bilan este castigatorul Eurovizion 2008, reprezentantul Rusiei. La cei doar 27 de ani, Dima a reusit sa smulga inimile admiratoarelor dar si rautatile presei. S-a tot spus in presa ca este homosexual din cauza unor fotografii nud pe mai multe bloguri sau site-uri ale minoritatilor sexuale. Homosexual nu este deoarece au aparut poze in presa cu el si cea care se ocupa de imaginea si relatiile lui cu publicul, poze in care erau dezbracati, imbratisati, in momente de tandrete. Se banuia oarecum ceva pe seama lor, dar nimeni nu a incercat sa o dovedeasca.

Dima Bilan, pe numele sau real Viktor Belan, s-a nascut in Karachay-Cherkessia. La varsta de 6 ani s-a mutat in Kabardino-Balkaria unde a inceput sa mearga la scoala alaturi de sora sa.

A absolvit colegiul muzical Gnesins, sectia de muzica clasica. A debutat la festivalul ruso-leton "New Wave" in 2002, ocupand locul 4.

Dima Bilan

In 2005, Dima a incercat sa se califice la etapa internationala a Eurovizionului, clasandu-se pe pozitia a doua la selectia nationala. Videoclipul versiunii ruse a melodiei a fost cel mai scump din industria muzicala rusa. Dima Bilan a primit si premiul de "omul-anului in show-business". La sfarsitul lui 2005 acceptat sa interpreteze soundtrackul musicalului Peter Pan.

In 2006 a participat la International Music Awards in Kiev unde a primit premiul pentru cantaretul anului. Cu aceeasi melodie, "Never let you go", a concurat  la Eurovizion. Piesa "Belive" i-a adus titlul de castigator al Eurovizionului in 2008, cu 248 de puncte.

Dima Bilan, un Justin Timberlake de Rusia, are un videoclip produs de celebrul Timbaland (Timothy Z). Videoclipul a fost facut pentru melodia "Numer one fan", unde pentru rolul principal Dima a ales fotomodelul Oksana Lavrentieva. Videoclipul a fost filmat luna trecuta la Londra, sub bagheta magica a regizorului Trudy Belinger (care a mai colaborat cu Kate Moss, Sugarbabes, Sophie Ellis Bextor, etc), iar coregrafia a fost realizata de Paul Roberts (a mai colaborat cu Paula Abdul, Enrique Iglesias, etc).

Pana in prezent, Bilan a scos sase albume (in rusa, engleza si spaniola).

Dima Bilan – Never Let You Go



Dima Bilan – Number One Fan



Pana la orientarea lui sexuala, ce parere aveti despre cantaretul rus?