Din 16 martie, RATB va testa un autobuz electric pe linia 104! Urmează alte două, pe linia 381

De: Carmen Ulian / 16.03.2015, 11:00
Din 16 martie, RATB va testa un autobuz electric pe linia 104! Urmează alte două, pe linia 381
Primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București vor derula, începând de luni, 16 martie, un program de testare a câtorva autobuze electrice, produse de firme cunoscute în domeniu.
Astfel, luni, 16.03.2015, ora 11:00, la autobaza Pipera din Șoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.
 
Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze și autocare din Cehia.
 
Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalație electrică Cegelec și acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie maximă de 250 de kilometri.
 
Va fi pus în circulație pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” – „Piața Operei” și va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condițiile de trafic din Capitală.
 
Alte două autobuze electrice, produse de compania chineză BYD, vor ajunge la București în jurul datei de 20 aprilie. Cele două autobuze vor fi testate pe străzile Capitalei, timp de două luni, pe linia 381 (Piata Resita – Piata Victoriei).
 
În contextul economic actual, în care criza energetică se adâncește tot mai mult, iar poluarea și încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toți, utilizarea vehiculelor cu tracțiune electrică poate reprezenta o soluție viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului București a considerat oportună testarea unei noi soluții de transport public în Capitală.