Din cauza bolii, nu vede decat 3 zile pe saptamana

Apropo.ro / 02.10.2008, 14:09
Din cauza bolii, nu vede decat 3 zile pe saptamana
O tanara din Australia a bagat in ceata medicii din cauza bolii necunoscute pe care o are : nu vede decat 3 zile pe saptamana.

O tanara din Australia a bagat in ceata medicii din cauza bolii necunoscute pe care o are : nu vede decat 3 zile pe saptamana, in restul zilelor nu-si poate deschide ochii.

Natalie Adler, 21 de ani, pe care specialistii cred ca este singura persoana din lume care sufera de aceasta afectiune, se afla in atentia si tratamentul medicilor inca de la varsta de 17 ani.

"M-am trezit intr-o dimineata de Duminica, iar ochii mei erau inchisi. Era chiar cu o zi inaintea unui exament la engleza", declara tanara pentru Herald Sun din Melbourne. "Ochii mei au inceput sa se inchida intermitent, in zile diferite, insa dupa cateva zile nu ii mai puteam dechide decat timp de trei zile pe saptamana, restul zilelor fiind inchisi", a adaugat Natalie.

Doctorii de la Spitalul de ORL si Oftalmologie Royal Victoria declara ca boala ei este cu adevarat misterioasa.

"Este cred ca singurul caz de acest gen pentru care noi nu avem un diagnostic. Nu ii cunoastem si cauza", declara Prof. Justin O’Day din cadrul spitalului.

Prof. O’Day spune referitor la starea sanatatii lui Natalie ca, din cate se cunoaste, ar putea fi vorba de blefarospsm (clipire rapida sau inchidere fortata a pleoapelor). Totusi nu se poate pronunta un verdict clar.

Cand Natalie are ochii inchisi, nu poate vedea totul exceptand o fanta de lumina printre gene.

Pentru aproape doi ani de zile medicii i-au facut injectii cu Botox in jurul ochilor, permitandu-i astfel sa vada de la 3 pana la 4 zile.

Tratamentul insa nu mai are acelasi randament pentru Natalie Adler, care se simte tot mai obosita si stari de greata. Natalie va incerca si stimularea electrica in care isi pune sperantele.

Inca optimista si vesela, Natalie a adaugat: "Cand mi-am sarbatorit varsta de 18 ani, ochii au fost inchisi, insa atunci cand am implinit 21 de ani, ochii au fost deschisi, asa ca am putut avea o petrecere". Ea a adaugat: "Ce imi lipseste cel mai mult este faptul ca nu ma pot uita la meciurile de fotbal si nu ma pot vedea cu prietenii, atat cat imi doresc".