Din cauza vremii ploioase, românii au economisit de Paște 10 milioane de lei

De: Marian Andrei / 22.04.2014, 10:00
Din cauza vremii ploioase, românii au economisit de Paște 10 milioane de lei
Românii care au petrecut minivacanța de Paște în stațiuni au economisit jumătate din cât și-au propus să cheltuiască, din cauza vremii nefavorabile, care i-a ținut mai mult în camere, consumând, astfel, mai puțin, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Dacă plouă, nu ai ce face în majoritatea stațiunilor românești. Deși mulți hotelieri au făcut investiții, infrastructura de agrement, de care ar trebui să se ocupe statul, este încă foarte slabă”, a declarat agenției MEDIAFAX Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR.

El a spus că majoritatea turiștilor au avut opțiuni reduse de cheltuire a banilor alocați pentru minivacanța de paște.

„Pentru că a plouat în multe zone din țară, turiștii au stat în camere și au consumat din produsele aduse de acasă. Astfel, ei au cheltuit doar jumătate din sumele pe care le alocaseră pentru aceste zile, în afară de cazare”, a adăugat Răducan.

FPTR anunțase joi că cei peste 90.000 de români care vor pleca în stațiuni de Paște vor cheltui aproximativ 28 de milioane de lei pe cazare și mic dejun, plus alte 21 de milioane de lei, diverse cheltuieli la fața locului.

„Din acești 21 de milioane de lei estimați de noi, turiștii au cheltuit doar jumătate. Din cauza vremii nu au mai ieșit la terase, nu au mai cumpărat alimente pentru picnic și nu au mai făcut diverse excursii”, a afirmat Dragoș Răducan.