Din nou, program extins la secțiile de eliberare a actelor de identitate din București

De: Dragos Tanase / 11.11.2014, 17:00
Din nou, program extins la secțiile de eliberare a actelor de identitate din București
Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil. Astfel, pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau dețin un act de identitate cu temen de valabilitate expirat, programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din municipiul București, cu ocazia alegerilor prezidențiale, turul al II-lea, din data de 16 Noiembrie 2014, a fost extins.

În ziua de sâmbătă, 15.11.2014,  programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 și 16.00. Duminică, 16.11.2014, când vor avea loc alegerile prezidențiale, programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 și 21.00. Cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române și a domiciliului.

Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achită la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor din sectoarele 1, 3 și 6, unitățile C.E.C. Bank în sectorul 5, la oficiile poștale în sectorul 2 și 4 sau ghișeele direcțiilor de impozite și taxe locale pentru sector 4.

Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și 3 fotografii ¾ cm și taxa de 1 leu, achitată în același mod ca și în cazul cărților de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Aceeași măsură a fost luată și cu ocazia primulului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din țara noastră.