Din provocarea găleții cu gheață s-au strâns, până acum, 23 de milioane de dolari

De: Carmen Ulian / 21.08.2014, 14:00
Din provocarea găleții cu gheață s-au strâns, până acum, 23 de milioane de dolari
Provocarea găleții cu gheață, devenită virală în întreaga lume, a adunat o sumă de 12 ori mai mare față de anul trecut - aproximativ 23 de milioane de dolari pentru bolnavii de ALS.

O lume întreagă a intrat în jocul provocării găleții cu apă – de la oameni simpli până la vedete de talie internațională și președinți de stat.

Joaca are ca scop strângerea de fonduri pentru fundația americană ALS care ajută bolnavii de scleroză laterală amiotrofică.

Față de anul trecut, ALS a strâns o sumă de 12 ori mai mare – aproape 23 de milioane până în prezent.

mz

Mark Zuckerberg a fost printre primii participanți la această provocare ALS

Steven Spielberg, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre personalitățile care s-au alăturat provocării și au ajutat la strângerea de fonduri. Leapșa a ajuns și în România, multe persoane dorind să se alăture acestei cauze.

Provocarea presupune să îți torni o găleată cu apă cu gheață deasupra capului pentru a crește nivelul de conștientizare și a lupta împotriva sclerozei laterale amiotrofice (ALS). Persoana provocată are 24 de ore la dispoziție pentru a o duce la îndeplinire sau să doneze 100 de dolari. Chiar dacă provocarea este dusă la capăt, donațiile sunt binevenite din partea oricui.