Din scaunele cu rotile, vedetele trustului PRO pledează pentru siguranţă în trafic

Apropo.ro / 24.11.2008, 00:00
Din scaunele cu rotile, vedetele trustului PRO pledează pentru siguranţă în trafic
În săptămîna 17 – 23 noiembrie, vedetele PRO TV, Acasă TV, Pro Cinema, MTV şi Sport.ro s-au mobilizat pentru a le transmite telespectatorilor acelaşi mesaj: “Accidentele se pot întîmpla oricui. Ai mai multă grijă în trafic!”. Acesta este şi titlul campaniei iniţiate de Poliţia Capitalei, după un concept al agenţiei “Arsenoaiei & Mătăşel” şi susţinută de vedetele trustului PRO.

Campionii Local Kombat Cătălin Moroşanu şi Sebastian Ciobanu, fotbaliştii de la Progresul, handbaliştii de la Steaua, dar şi Victor Hănescu, cel mai bun tenisman român al momentului, precum şi Florin Segărceanu, fostul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, s-au aliat campaniei pentru prevenirea accidentelor.

În reportajele difuzate de {tirile PRO TV din sport şi Sport.ro, telespectatorii i-au putut urmări pe aceşti sportivi ajunşi, pentru cîteva ore, în scaune cu rotile – o situaţie în care se poate afla orice persoană care nu ia în serios statisticile privind accidentele rutiere.

“Mai bine o încasezi de la mine decît să ajungi aşa cum sînt eu acum”, a fost mesajul pe care campionul de Local Kombat Cătălin Moroşanu l-a adresat, din scaunul cu rotile, participanţilor la traficul bucureştean.

Imaginile şocante ale fotbaliştilor care au intrat pe teren deplasîndu-se cu ajutorul scaunelor cu rotile, dar şi cele ale handbaliştilor încercînd să paseze mingea, deşi se aflau ţintuiţi în scaunele folosite de persoanele cu handicap locomotor, au tras un semnal de alarmă referitor la urmările pe care le poate avea o clipă de neatenţie în trafic.

Ştirile PRO TV au oferit telespectatorilor o serie de reportaje impresionante, în care supravieţuitori ai unor accidente cumplite au rememorat tragediile care i-au adus în scaune cu rotile. În cadrul emisiunii “România, te iubesc!”, telespectatorii au auzit mărtu­riile celor care au reuşit să scape din adevărate carnagii petrecute pe şosele.

Apropo de… accidente

La “Dansez pentru tine”, emisiunea în care visele devin realitate, telespectatorii au putut urmări dansuri ale baletului în scaun cu rotile, mai grăitoare decît orice cifre oferite de statistici ale poliţiei privitoare la numărul de morţi şi răniţi grav în accidentele de circulaţie.

Cazurile sociale prezentate în emisiune, dar şi imaginea şocantă a Iuliei Vîntur în scaunul cu rotile vorbesc de la sine.

Veveriţele emisiunii “Happy Hour”, pe care toată lumea s-a obişnuit să le vadă pline de energie, cîntînd şi dansînd, şi-au amintit de un accident pe care l-au avut cu ceva timp în urmă. Aşezate în scaunul cu rotile, cele două Veveriţe i-au avertizat pe telespectatori şi aceasta nu a fost o glumă. Doar printr-un mare noroc ele se pot ridica din acele scaune, însă mulţi alţii nu au avut aceeaşi şansă.

Andi Moisescu, gazda emisiunii “Apropo TV”, şi Roxana Ciuhulescu, prezentatoarea emisiunii “ProMotor”, s-au numărat şi ei printre vedetele care au susţinut faptul că, indiferent de circumstanţe, viaţa trebuie să aibă prioritate.

Poveşti cutremurătoare

La “Poveştiri adevărate”, telespectatorii postului Acasă TV au putut urmări povestea emoţionantă a unui tînăr imobilizat într-un scaun cu rotile, care a rememorat accidentul a cărui victimă a fost. Din spirit de solidaritate, dar şi pentru a semnala gravitatea acestei situaţii, Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea “Poveştirilor adevărate”, a ascultat povestea dramatică a acestui tînăr aşezată, la rîndul ei, într-un scaun pentru persoanele cu handicap locomotor.

Ana Maria Gheorghe, prezentatoarea ”Vremii de Acasă”, a fost invitata lui Mircea Solcanu şi a lui Cabral la “Poveştirile de noapte”, unde a povestit cîteva dintre situaţiile periculoase prin care a trecut. Momentul cînd maşina sa a ieşit de pe şosea şi a căzut în rîul Dîmboviţa a reprezentat cel mai grav accident în care a fost implicată. Doar printr-un miracol Ana Maria n-a ajuns într-un scaun cu rotile.

Bogdan Naumovici, cel care de luni pînă sîmbătă seara ne introduce în universul “Seinfeld, frate!”, la Pro Cinema, s-a aşezat în scaunul cu rotile pentru a-i preveni pe toţi participanţii la trafic că în locul lui se poate afla oricine. E de ajuns o secundă de neatenţie pentru ca persoane apropiate, dragi sau oricine altcineva să nu se mai poată ridica niciodată dintr-un scaun pentru invalizi.

Muzica… din scaunul cu rotile

Poate că nimeni nu se aştepta să o vadă pe Andreea Antonescu, invitată la MTV News, într-un scaun cu rotile. Ea nu a fost victima nici unui accident rutier, ci doar susţine campania iniţiată de Poliţia Capitalei, pentru ca numărul celor care ajung într-o asemenea situaţie să se reducă pe cît posibil.

Nono Semen şi Cătălin Ivan, prezentatorii matinalului de la MTV şi Pro FM, dar şi George Vintilă au constatat că însăşi experienţa de a te aşeza într-un scaun cu rotile, chiar dacă încă te mai poţi ridica singur, poate fi cutremurătoare. VJ Ela şi VJ Oana, prezentatoarele MTV News, au trăit aceleaşi sentimente atunci cînd s-au aşezat în scaunele cu rotile. Căci, chiar dacă ele au avut norocul de a nu fi trăit o asemenea experienţă, gîndul se duce fără să vrea la cunoştinţe, prieteni sau amici care au trecut prin acest infern.

Iar mesajul tuturor vedetelor trustului PRO este că nimeni nu trebuie să mai treacă prin aşa ceva. Pentru că accidentele se pot întîmpla oricui. Ai mai multă grijă în trafic!