Dinamo a învins cu 2-1 pe Gloria Buzau

Apropo.ro / 30.07.2007, 09:04
Dinamo a învins cu 2-1 pe Gloria Buzau
Campioana en-titre, Dinamo București, a învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), nou promovata Gloria Buzau, într-un meci din cadrul primei etape a sezonului 2007/2008 al Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pentru Gloria Buzau a marcat Iovița '24, iar

Campioana en-titre, Dinamo București, a învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), nou promovata Gloria Buzau, într-un meci din cadrul primei etape a sezonului 2007/2008 al Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru Gloria Buzau a marcat Iovița ’24, iar Dinamo a punctat prin Cristea ’35 și Niculescu ’49.

Gloria Buzau a deschis scorul în minutul 24, prin Valentin Iovița. Gurița a pasat în careu pâna la Claudiu Ionescu, mingea a fost deviata de un fundaș dinamovist, însa a ajuns doar pâna la Iovița, care a marcat cu un șut din interiorul careului, la colțul lung, în stânga lui Lobonț.

Imediat dupa deschiderea scorului, în peluza rezervata suporterilor dinamoviști, aflata chiar în spatele porții aparate de Bogdan Lobonț, au avut loc o serie de ciocniri violente între fani și jandarmi, spiritele fiind calmate dupa aproximativ cinci minute.

Dinamo a restabilit egalitatea în minutul 35, prin Adrian Cristea, care a marcat cu un șut din voleu de la 20 de metri, în dreapta portarului Mihai Barbu.

Claudiu Niculescu a readus pe Dinamo în avantaj în minutul 49, când a înscris din lovitura libera de la 25 de metri lateral stânga, la colțul scurt.

Gloria: 71. Barbu – 3. C. Petre, 6. Al. Tudose, 15. Vlaicu – 18. Nejneru 8. Paleacu (26. Eze ’53), 25. Șuleap (14. Bunica ’66), 9. Iovița – 17. Gurița, 21. V. Simion, 20. Cl. Ionescu (7. V. Ion ’53). Antrenori: Viorel Ion, Ilie Stan.

Dinamo: 1. Lobonț – 16. Blay, 4. Moți, 26. Ș. Radu, 28. Izvoranu – 13. Zicu (7. C. Munteanu ’64), 6. Margaritescu (25. Ropotan ’20), 20. Adr. Cristea, 15. Fl. Bratu – 10. Danciulescu (22. Chiacu ’46), 9. Cl. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: Cl. Niculescu ’27, Izvoranu ’39, Ropotan ’77

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Ionel Ivan, ajutat la cele doua linii de Ionel Popa și Nicolae Marodin. Rezerva a fost Marius Martiș.

Observatorii întâlnirii au fost Valentin Alexandru și Marcel Lica.

La primul meci disputat de nou-promovata Gloria Buzau în primul eșalon au asistat 15.000 de spectatori.

Echipa Dinamo a fost încurajata la Buzau de 750 de suporteri.

Înainte de începerea meciului, cele doua echipe au ieșit pe teren cu câte un banner, mesajele afișate fiind „Rasismul strica fotbalul” și „Violența distruge vieți”.

Rednic: Sunt mulțumit de rezultat, nu și de joc

Antrenorul Mircea Rednic s-a declarat mulțumit de victoria obținuta de Dinamo, duminica, în deplasare, cu Gloria Buzau, însa nu și de evoluția jucatorilor sai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt mulțumit de rezultat, nu și de joc. Ma bucur ca am început campionatul cu dreptul. Ma așteptam ca Gloria sa dea o replica puternica, date fiind circumstanțele. Gloria a dominat 35 de minute, a fost o formație ambițioasa, agresiva, extrem de motivata”, a subliniat Rednic.

Tehnicianul dinamovist a gasit, însa, și explicații pentru evoluția sub așteptari a jucatorilor sai. „S-a vazut oboseala acumulata dupa cele 120 de mintue jucate în Supercupa României, dar și cele 37 de grade care au fost la ora meciului”, a punctat Rednic, care a adaugat ca jucatorii Valentin Nastase și Daniel Oprița nu au fost folosiți deoarece nu sunt la potențial maxim.

Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, s-a declarat, de asemenea, nemulțumit de evoluția jucatorilor în meciul de la Buzau. „A fost un meci greu și așa vor fi toate în continuare pentru Dinamo, pentru ca fiecare echipa vrea sa bata campioana”, a adaugat Borcea.

Dinamo a învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Gloria Buzau, în prima etapa a sezonului 2007/2008 al Ligii I.

Mediafax