Dinamo a reusit calificarea

Apropo.ro / 05.08.2004, 09:35
Dinamo a reusit calificarea
Echipa Dinamo București s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formația MSK Zilina, în manșa secunda a turului doi preliminar al competiției. Dinamo București - MSK

Echipa Dinamo București s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formația MSK Zilina, în manșa secunda a turului doi preliminar al competiției.

Dinamo București – MSK Zilina   1-0 (1-0)

A marcat: Danciulescu ’19

Stadion: Dinamo

Spectatori: 10.000

Cartonașe galbene: Semeghin ’16, Cl. Niculescu ’52 / Bartos ’27, Vomacka ’79

Cartonaș roșu: Cr. Munteanu ’40

Arbitri: Alan Kelly – Ciaran Delaney, Eddie Foley – Paul McKeon (toți Irlanda).

Observatori: Guido Cornella, Andreas Schluchter (ambii Elveția)

Componența formațiilor:

Dinamo: Cr. Munteanu – Burca, Alistar, Ad. Iordache – Cr. Irimia, Margaritescu, Tameș (Grigorie ’68), Semeghin (Gaev ’42) – Fl. Petre - Cl. Niculescu (Ciobotariu ’83), Danciulescu. Antrenor: Ioan Andone.

MSK Zilina: Trabalik – Cisovsky (Bazik ’62), Dolezaj, Labant, Vomacka – Barcik, Sninsky (Simcek ’70), Strba, Durica (Minarcik ’46) – Bartos, Sestak. Antrenor: Ladislau Jurkemik.

Declarații dupa meci:

Ioan Andone (antrenor Dinamo): „Am banuit ca va fi o partida grea, pentru ca Zilina este o echipa foarte buna, dupa parerea mea. Baieții au dat dovada de tarie în repriza a doua și au reușit sa mențina rezultatul. Dinamo s-a calificat în turul trei și a reușit sa adauge trei puncte în clasamentul UEFA. La eliminarea lui Munteanu a fost o neînțelegere între Burca și Margaritescu. El a fost nevoit sa iasa prea mult și așa a luat roșu. Vom vedea în meciul cu Manchester United daca eliminarea lui Munteanu a meritat sau nu. Vom fi nevoiți sa jucam cu Gaev mai mult. În aparare, am încercat cu Burca, pentru ca e mai rapid decît Ciobotariu și cautam în continuare soluții pentru îmbunatațirea jocului. Marți, am urmarit prin satelit meciul dintre Manchester și PSV Eindhoven. Este o echipa care paseaza foarte rapid cu jucatori foarte valoroși. Daca nu am spera, înseamna ca ar trebui sa nu mai jucam. Important este sa dam un gol la București și daca am reuși sa marcam ar fi și mai bine”.

Ladislau Jurkemik (antrenor MSK Zilina): „Felicit Dinamo pentru calificarea în turul trei preliminar al LC. Nu ne-am folosit șansa, deși am avut o repriza un om în plus. Ei au marcat și s-au calificat. Din pacate, Sestak s-a pierdut și nu a mai dat randamentul din meciul tur. Nu am reușit sa facem un meci la fel de bun ca în Slovacia. Golul a fost marcat pe o greșeala individuala. Sestak are contract și va ramîne la Zilina”.

Cristian Borcea (director executiv FC Dinamo): „Nu am mai avut puterea sa dansez. A fost greu. Cel mai important lucru este ca ne-am calificat. În aceasta seara am obținut o victorie meritata, muncita, mai ales ca Dinamo, chiar și în zece jucatori, a avut cele mai mari ocazii. Ne bucuram ca jucam cu Manchester United în turul urmator, ca aducem jucatori mari în România, însa pacat ca sorții nu ne-au scos în cale o echipa mai accesibila. Vom face tot ce este posibil pentru a fructifica acea șansa mica pe care o avem. Cristian Munteanu este cel mai bun portar din campionatul României. Nu voi dormi nici în aceasta noapte de bucurie, dar sper sa revenim repede cu picioarele pe pamînt”.

Nicolae Badea (președinte FC Dinamo): „Este o calificare importanta, meritata și muncita. Jocul a fost mai bun ca în meciurile anterioare, însa nu a fost unul care sa ridice publicul în picioare. Tensiunea și importanța întîlnirii și-au pus amprenta pe execuțiile tehnice ale jucatorilor. Sînt bucuros ca vine Manchester United la București și atîta timp cît șansele sînt mai mari de zero, înseamna ca avem pentru ce sa luptam. Mai bine sa jucam cu Manchester, decît cu o echipa de mîna a doua. Sper ca pîna la meciul cu Manchester sa fie corectate toate deficiențele. Echipa de azi are valoare, iar Dinamo a realizat în decursul timpului mai multe rezultate de prestigiu. Dovada ca, dupa mai mult de 20 de ani se vorbește despre meciurile cu Liverpool și Hamburg”.

Cornel Dinu (administrator delegat FC Dinamo): „Dinamo a obținut o victorie foarte importanta, împotriva unei echipe care a avut o buna posesie a balonului. Nu a fost un specatacol deosebit, dar realismul și sacrificiul unor jucatori de la Dinamo trebuie apreciat. Cristian Munteanu a facut acel gest din reflex. Nu a avut ce sa faca și a evitat un gol. A meritat acel sacrificiu. Nu ma îngrijoreaza jocul echipei. Aștept ca în partidele cu Manchester sa jucam cît mai bine. Se poate întîmpla orice. Nu se pot da procente, procentele sînt la bursa”.

Anghel Iordanescu (selecționer România): „Ar trebui sa judecam lucrurile prin prisma calificarii obținute de Dinamo. Era necesar ca echipa campioana a României sa joace în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Sa fim pozitivi, chiar daca au fost și momente neplacute în timpul jocului. În meciul cu Manchester va fi greu, însa orice echipa are șanse și Dinamo trebuie sa și le joace pîna la capat. Importanta este aceasta calificare, deși speram ca jocul sa aiba o alta fața și ca jucatorii de baza ai echipei Dinamo sa aiba o alta prestație”.

Dumitru Dragomir (președinte LPF): „La acest meci s-a vazut diferența dintre cele doua campionate. Este o onoare sa vina o echipa ca Manchester United la București”.

Victor Becali (agent FIFA): „Manchester United este o echipa valoroasa și, daca s-ar putea, Dinamo ar avea nevoie de toți jucatorii ei. Dinamo a obținut o victorie importanta și o calificare prețioasa. Dinamo are șanse mici cu Manchester United, mai ales ca jocul nu da mari speranțe, însa nici un meci nu seamana cu altul. A meritat sacrificiul lui Cristian Munteanu. A procedat bine. Deocamdata nu pleaca nimeni de la Dinamo. Nu cred ca atacantul slovac Sestak ar avea loc la Dinamo, în condițiile în care sînt în atac Danciulescu și Niculescu”.

Stanislav Sestak (jucator MSK Zilina): „Nu am primit nici o oferta de la Dinamo, dar daca ar fi sa primesc, ar merita luata în considerare, deoarece Dinamo este o echipa puternica”.

În replica la declarația selecționerului Anghel Iordanescu, referitoare la calitatea jocului echipei Dinamo, Cristian Borcea a spus: „Domnul Iordanescu nu este mulțumit de jocul lui Dinamo? Nici noi nu am fost mulțumiți de echipa naționala în anumite situații”.

De asemenea, președintele FC Dinamo, Nicolae Badea, a afirmat ca nu conteaza calitatea, ci rezultatul meciului. „Domnul Iordanescu vede din alt punct de vedere jocul lui Dinamo, însa noi îl vedem prin prisma performanței obținute de club”, a spus Badea.

Referitor la faptul ca echipa Steaua a primit invitația de a disputa un meci amical în compania formației AS Roma, Nicolae Badea a declarat: „Este o onoare ca Steaua primește invitație de la AS Roma sa dispute un meci amical și cred ca echipele românești trebuie sa joace cît mai multe partide cu formații de renume, pentru ca fotbalul românesc sa fie vazut altfel decît prin oglinda mediocra a competiției interne”.

– Înainte de începerea meciului, echipa de juniori a clubului Dinamo, care a cîștigat turneul organizat de Real Madrid, a prezentat trofeul cîștigat în Spania, fiind aplaudata de spectatori.

– Cristi Munteanu a fost eliminat în urma unui henț comis în afara careului de 16 metri, din postura de ultim aparator.

– În timpul meciului, suporterii dinamoviști puteau trimite SMS-uri la un numar de telefon, mesajele fiind afișate pe tabela de marcaj.

– Echipa oaspete a fost încurajata de cîțiva suporteri slovaci, care au urmarit meciul de la tribuna întîi.

– La meci a asistat și Dudu Georgescu, care a cîștigat de doua ori Gheata de Aur, precum și reprezentanții clubului Manchester United, Martin Ferguson, fratele antrenorului Alex Ferguson, și Mike Phalan.

– La golul marcat de Danciulescu, o camera de luat vederi a fost distrusa de suporterii dinamoviști. Jandarmii au vrut sa-l rețina pe unul dintre suporteri, dar au intervenit mai mulți fani dinamoviști, conflictul fiind aplanat.

Mediafax