Dinamo a trecut pe primul loc

Apropo.ro / 18.11.2001, 23:16
Dinamo a trecut pe primul loc
Fotbal intern: 900.000 biletul la negru Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Dinamo a controlat tot meciul la Pitesti, iar echipa lui Halagian a existat doar în final si a trebuit sa se recunoasca învinsa (1-2) FC Arges - Dinamo 1


Fotbal intern: 900.000 biletul la negru

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Dinamo a controlat tot meciul la Pitesti, iar echipa lui Halagian a existat doar în final si a trebuit sa se recunoasca învinsa (1-2)

FC Arges – Dinamo 1 – 2

Mai tineti minte cît de economic a jucat Dinamo cu Steaua? Trebuie sa va amintiti, n-au trecut decît doua saptamîni de atunci. Sînteti de parere ca a trecut o vesnicie, si înca una amara? Nu e adevarat, nu sînt decît 14 zile mari si late. Ca si atunci, sîmbata, la Pitesti Ion Marin si ai lui au aplicat formula randamentului maxim, eliminînd orice pierdere inutila de abur.

Îl cunoasteti destul de bine pe Halagian. Doar e de-o viata acolo, la marginea terenului. Armeanu’ e si el un fan al randamentelor. Cînd se culca seara probabil ca-si propune sa viseze meciuri în care el conduce cu 1-0 si trebuie sa se apere.

Sîmbata n-a avut nici un vis, ci doar dureroase întîmplari aievea, cu 1-0 pentru adversar, nu pentru el. Si ce 1-0! Cu un gol la care mingea a lovit ambele bare, iar Colceag a facut cascadele eroului principal din thrillerul „Stelea se întoarce!”. Hala mai bine visa strigoi, mai bine îi taia o pisica neagra calea decît sa trebuiasca sa atace. Pur si simplu nu se pricepe la lucrul asta. E ca si cum ai încuia instalatorul în bucatarie si l-ai pune sa faca eclere.

Argesul a atacat distractiv. Cu pase de 40-50 de metri, la gîtul lui Jean Vladoiu sau al pustiului Tanasa. Degeaba. Fundasii lui Ion Marin n-au simtul umorului. Ei intra tare, dau cu latul, Vali Nastase pare un gater care taie scînduri perfecte, de aceeasi dimensiune. Kirita si Onut au un singur comandament, acela ca mingea sa fie cît mai departe de propriul but.

În toata aceasta aparare de oameni seriosi exista si un ghidus, Bogdan Lobont, un sarit de pe fix care iese din poarta sa dribleze cu cramponul. Ca si cum la Messa de duminica un enorias ar veni si i-ar da cu frisca pe fata celui care cînta la clavecin. La un moment dat pitestenii dadeau senzatia ca s-au plictisit sa faca mereu acelasi lucru, sa duca mingea pîna la un baraj de care era clar ca nu pot trece.

Ca sa supravietuiasca, fotbalul are nevoie si de estetica, nu numai de cinism. Daca oamenii din teren nu pot fi esteti, nici o problema, soluta exista pe banca. Se numeste Claudiu Niculescu. Ai senzatia ca e un urs care hiberneaza mereu, si se trezeste doar din cînd în cînd, sa dea goluri de generic, sub bara.

Daca 1-0 pentru adversar e scorul care-l face apatic pe Halagian, 2-0 deja îl enerveaza. Abia la 2-0 pentru Dinamo Pitestiul a început sa existe, culmea, cînd avea un om în minus. Numai ca nici macar redutele de mucava nu pot cadea în zece minute, atît cît a trait libelula numita FC Arges în meciul de sîmbata. În zece minute nici nu-ti dai seama ca, de fapt, esti o forma de viata.

Filmul jocului
@ Min. 10, Tanasa, scapat spre poarta, a fost deposedat de V. Nastase @ 0-1, min. 12: Mihalcea a patruns în careu pe dreapta, a sutat, mingea a lovit ambele bare laterale si apoi a intrat în poarta

@ min. 32, Necula a sutat de la 25 de metri, Lobont a prins, a scapat balonul, apoi a prins din nou @ min. 47, Colceag a respins greu sutul de la distanta al lui Kirita @ min. 62, sutul lui Cl. Niculescu din lovitura libera a fost deturnat de portarul Argesului

@ 0-2, min. 71: Cl. Niculescu a patruns în careu, l-a depasit pe M. Radu si a sutat imparabil sub bara @ 1-2, min. 81: Vladoiu a transformat penaltyul acordat în urma hentului în careu comis de Fl. Pîrvu @ min. 89, sutul lui Tudor a fost deturnat de coechipierul Tanasa în aut de poarta
Sursa:www.prosport.ro