Dinamo Bucuresti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor

Apropo.ro / 29.08.2007, 08:52
Dinamo Bucuresti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor
Echipa Dinamo Bucuresti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, marti, pe teren propriu, cu scorul de 1-3 (1-0), meciul cu Lazio Roma, contând pentru mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Pentru echipa Dinamo a marcat Florin Bratu,

Echipa Dinamo Bucuresti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, marti, pe teren propriu, cu scorul de 1-3 (1-0), meciul cu Lazio Roma, contând pentru mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Pentru echipa Dinamo a marcat Florin Bratu, în minutul 27, în timp ce golurile formatiei Lazio au fost reusite de Rocchi ’47, ’66, si Pandev ’54.

Echipa Dinamo a deschis scorul în minutul 27, printr-un gol reusit de Florin Bratu. Mijlocasul George Blay a pasat de pe linia de mijloc, Bratu a dejucat pasul la ofsaid, a patruns în careu si, din opt metri, a sutat sub transversala pe deasupra portarului Ballotta.

În minutul 46, arbitrul central Mejuto Gonzalez a dictat penalti pentru Lazio, în urma unui fault comis de Valentin Nastase asupra lui Del Nero. Atacantul formatiei romane, Tomasso Rocchi, a executat lovitura de la 11 metri si l-a învins pe Bogdan Lobont.

Echipa Lazio Roma si-a marit avantajul în minutul 54. Mijlocasul Andrei Margaritescu a gresit pasa, jucatorii italieni au interceptat, balonul a circulat pe traseul Del Nero – Rocchi si acesta din urma i-a pasat cu calcâiul lui Pandev, care a înscris pe lânga Lobont, de la 13 metri.

Scorul final a fost stabilit în minutul 66, 1-3, când Rocchi este gasit cu o pasa în careul de 16 metri si înscrie pe lânga Bogdan Lobont, dupa ce fundasii dinamovisti se oprisera crezând ca italianul se afla în ofsaid.

Dinamo: 1. Lobont – 16. Blay, 33. Nastase, 26. Stefan Radu, 3. Pulhac – 25. Ropotan, 6. Margaritescu (9. Cl. Niculescu ’51) – 21. Oprita (22. Chiacu ’51), 10. Danciulescu (7. C. Munteanu ’72), 20. Cristea – 15. Bratu. Antrenor: Mircea Rednic.

Lazio: 32. Ballotta – 29. De Sivestri, 2. Stendardo (6. Scaloni ’34), 25. Cribari, 8. Zauri – 26. Mudingayi, 24. Ledesma, 68. Manfredini – 81. Del Nero (7. Belleri ’86) – 18. T. Rocchi, 12. Pandev (17. Tare ’90). Antrenor: Delio Rossi.

Cartonase galbene: Pulhac ’75 / Mudingayi ’19

Partida a fost arbitrata de o brigada din Spania, avându-l la centru pe Manuel Mejuto Gonzalez, ajutat de asistentii Juan Carlos Yuste Jimenez si Jesus Calvo Guadamuro. Arbitru de rezerva a fost Fernando Teixeira Vitienes.

Observator de arbitrii a fost elvetianul Francesco Bianchi.

Înainte de debutul partidei s-a tinut un moment de reculegere în memoria jucatorului formatiei FC Sevilla, Antonio Puerta, care a decedat marti, dupa ce a suferit cinci atacuri cardio-respiratorii în timpul si dupa partida cu Getafe, din prima etapa a campionatului Spaniei. Jucatorii echipei Dinamo au evoluat cu banderole negre pe brat.

Înainte de meci, la peluza a II-a a stadionului din Soseaua Stefan cel Mare a fost afisat un banner cu mesajul: „Unde ati fost la meciurile de acasa”, aluzie la faptul ca la meciurile de pe teren propriu ale dinamovistilor sunt putin spectatori. La peluza I a arenei, suporterii dinamovisti au facut o coreografie cu veste albe si rosii, fiind scris mesajul „Aici este Dinamo”, încadrat de drapelul României.

Tot înainte de startul partidei, observatorul UEFA a facut o tura pe stadion, pentru a-i fotografia pe suporterii aflati la peluza a II-a, unde se aflau si sustinatori ai echipei Lazio. Observatorul UEFA a urmarit si scandarile suporterilor dinamovisti din zona galeriei laziale.

„The senza paura ones unworthy words” si „Italia = America” au fost doua dintre bannerele afisate de suporterii de la Peluza Sud.

La tribuna a II-a a stadionului a fost improvizata o tabela electronica.

Mijlocasul Sanchez Cribari (Lazio) a evoluat cu o masca speciala, pentru a fi protejat dupa operatia suferita la pomete în urma unei accidentari din partida tur cu Dinamo.

La meci au asistat aproximativ 45.000 de spectatori, printre care s-au aflat personalitati ca selectionerul Victor Piturca, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Ion Tiriac, Florin Raducioiu, impresarii Giovanni si Victor Becali.

Formatia italiana a fost sustinuta de aproximativ 30 de sustinatori, care au luat loc la peluza a doua.

Dupa golul înscris de Florin Bratu, suporterii dinamovisti de la peluza a II-a au aprins o fumigena, iar crainicul stadionului a facut apel la fani sa nu mai repete gestul, pentru ca stadionul gruparii bucurestene sa nu fie suspendat. Dupa al treilea gol al italienilor, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a parasit tribuna oficiala.

În minutul 71 al partidei, câteva becuri de la instalatia de nocturna s-au stins, micsorând vizibilitatea pe teren.

Antrenorul formatiei Lazio Roma, Delio Rossi, s-a prezentat la meci îmbracat la costum si încaltat cu pantofi de sport. Înainte de meci, directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, a coborât din masina în fata tribunei oficiale, iar un copil de 5-6 ani, care era tinut de mâna de tatal sau, a început sa strige: „Tati, tati, uite-l pe Gigi”.

Spre finalul meciului, pe stadion au mai ramas doar 20-25.000 de spectatori.

În meciul tur, cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.

În urma acestui rezultat, Dinamo va evolua în primul tur al Cupei UEFA.