Dinamo – FC Național, scor 2-1

Apropo.ro / 02.06.2006, 09:41
Dinamo - FC Național, scor 2-1
Echipa Dinamo București a învins, sâmbata, la Ploiești, cu scorul de 2-1 (2-1), formația FC Național, în etapa a XXIX-a a Diviziei A, transmite trimisul MEDIAFAX. Pentru Dinamo au marcat Grigorie '24 și Niculescu '29, în timp ce pentru FC Național a

Echipa Dinamo București a învins, sâmbata, la Ploiești, cu scorul de 2-1 (2-1), formația FC Național, în etapa a XXIX-a a Diviziei A, transmite trimisul MEDIAFAX.

Pentru Dinamo au marcat Grigorie ’24 și Niculescu ’29, în timp ce pentru FC Național a înscris Griffiths ‘8.

În minutul 6, Ryan Griffiths, dupa o pasa de la Mircea Oprea, a reluat de la zece metri lateral stânga în stâlpul din dreapta porții aparate de Munteanu.

FC Național a deschis scorul în minutul 8. Herea a executat un corner de pe partea stânga, Abiodun a prelungit în careu, iar Griffiths a trimis cu piciorul la colțul lung. 

În minutul 11, dinamovistul Claudiu Niculescu a șutat de la 12 metri, lateral dreapta, în bara porții aparate de Nae.

Dinamo a restabilit egalitatea în minutul 24. Moți a centrat de pe partea stânga, iar Grigorie a marcat cu un șut plasat de la 12 metri în dreapta lui Nae.

Claudiu Niculescu a majorat scorul pentru Dinamo în minutul 25, când a marcat de la 25 de metri, poziție centrala.

Dinamo: 23. Cr. Munteanu – 19. Mihuț, 4. Moți, 26. R. Ștefan, 14. D. Florea – 8. Fl. Petre (25. Ropotan ’66), 5. Alexa, 30. Grigorie, 7. Zicu (22. V. Munteanu ’72) – 9. Cl. Niculescu (16. C. Munteanu ’87), 10.Danciulescu. Antrenor: Florin Marin.

FC Național: 13. E. Nae – 14. Ghindeanu, 27. Burca, 4. Mehmedovici (2. Ninu ’46), 26. Panc – 23. Abiodun, 16. Herea, 28. Bundea (10. Shroj ’53), 21. M. Oprea – 29. Chihaia (6. D. Marin ’37), 11. Griffiths. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaș galben: Florea ’58

Meciul a fost arbitrat de Marian Salomir, ajutat la cele doua linii de Dragoș Iliescu și Ioan Onicaș. Rezerva a fost Silviu Bogdan.

Observatorii partidei au fost Ion Turculeanu și Dan Petrescu.

Mijlocașul Florentin Petre, aflat la ultimul meci pentru Dinamo pe teren propriu (n.r. – Petre va evolua din sezonul viitor la ȚSKA Sofia), a fost aplaudat înaintea partidei de catre suporterii dinamoviști, care au afișat urmatoarele bannere: „Pitic în teren, uriaș în inimile noastre”, „Drumurile noastre se despart, dragostea ramâne aceeași: Dinamo”.

În minutul 66, când Florentin Petre a fost înlocuit, el a fost aplaudat de toți suporterii și s-a dus în mijlocul fanilor de la tribuna a II-a.

În minutul 72, Ianis Zicu, care a fost apostrofat pe toata durata partidei, în special de suporterii de la tribuna I, a fost înlocuit în huiduielile publicului.  

Arbitrul întâlnirii, Marian Salomir, a fost huiduit reproșându-i-se atitudinea pro Steaua. În minutul 90+1, Florentin Petre, a luat portavocea de la șeful galeriei dinamoviste și i-a strigat arbitrului: „Mariane, fluiera ca s-a terminat”.

Dupa terminarea partidei, capitanul dinamovist Florentin Petre a fost luat pe brațe de suporteri, în timp ce antrenorul echipei FC Național, Cristiano Bergodi, a contestat vehement arbitrajul lui Marian Salomir.

În minutul 33, o petarda a suporterilor dinamoviști de la tribuna I a explodat, fiind nevoie de intervenția jandarmilor.

La meci au fost prezenți aproximativ 15 suporteri de la FC Național, care au afișat urmatorul mesaj: „Noi mereu prezenți, jucatorii azi absenți?!”.

Jucatorii de la FC Național au evoluat cu banderole albe în semn de protest fața de decizia Comisiei de Apel a FRF ca meciul sa se joace la Ploiești. Meciul s-a disputat pe stadionul Astra, fiind prezenți aproximativ 5.000 de spectatori.

Meciul s-a jucat la Ploiești, dupa ce Comisia de Apel a FRF a decis ca Dinamo sa dispute partida de pe teren propriu din etapa a XXIX-a a Diviziei A în afara Bucureștiului. În 25 mai, Comisia de Disciplina a FRF a sancționat gruparea dinamovista sa dispute o etapa cu porțile închise și a dictat o amenda de 30.000 de franci elvețieni, echivalentul în lei, în urma scandarilor rasiste ale propriilor suporteri la adresa jucatorului Mariko Daouda, la meciul cu FC Argeș, din etapa a XXVIII-a a Diviziei A. Însa, în urma apelului facut de conducerea FC Dinamo și a unei scrisori semnate de fotbalistul formației FC Argeș, Mariko Daouda, prin care preciza ca nu a auzit scandarile fanilor, Comisia de Apel a decis ca Dinamo sa joace cu spectatori, dar în afara Bucureștiului.

(Serviciul Foto al agenției MEDIAFAX va pune la dispoziție imagini)

(Andrei Mazurchievici; [email protected])

Mediafax