Dinamo – FC Timisoara: 1-4

Apropo.ro / 28.04.2009, 22:53
Dinamo - FC Timisoara: 1-4
Timisoara castiga in fata lui Dinamo dupa 12 ani de seceta si este in finala Cupei, scrie Prosport.

Timisoara castiga in fata lui Dinamo dupa 12 ani de seceta si este in finala Cupei, pe care nu a mai castigat-o de 29 de ani

Inceputul de meci ne-a aratat doua echipe ofensive, dornice de succes si, implicit, de o calificare in finala Cupei Romaniei. Primele minute au apartinut timisorenilor, apoi Dinamo a intors jocul in jumatatea adversa si a inceput sa puna presiune in mod constant pe linia de fund alb-violeta.

In acest fel, apararea dinamovista a devenit mai aerisita si elevii lui Gabi Balint au putut pleca des pe contraatac. O astfel de faza a si adus deschiderea de scor din minutul 26: pasa pentru Bucur, acesta scapa singur cu Matache, il dribleaza, trage in bara si mingea ricoseaza la Magera, care inscrie cu multa sete in poarta goala. Finalul de repriza i-a prins pe ‘caini’ in cautarea golului egalizator, dar acesta nu a venit. Pe rand, Cristea, Bostina si Danciulescu au fost cei care au amenintat, fara succes, poarta lui Pantilimon.

Inceputul actului secund le-a apartinut tot timisorenilor. Apararea ‘cainilor’ a avut o noua scapare si Abiodun a majorat scorul la 15 minute de la reluare cu un sut impecabil din centrul careului. Dinamo a mai dat ceva semne de viata peste zece minute (gol Cristea), dar Timisoara a accelerat din nou. Bucur face 3-1 (81′), Izvoranu este eliminat de la Dinamo si apoi Nibombe aduce ‘linistea’ totala in tribune (86′).

Dinamo pleaca umilita de la Cluj si visul lui Cristi Borcea de a obtine eventul va trebui sa mai astepte inca un an! De cealalta parte, Timisoara isi asteapta adversarul din finala: CFR Cluj ori FC Vaslui pentru un nou trofeu ce nu va apartine capitalei.

 
Sursa foto: Prosport