Dinamo il trimite pe Blay la echipa a doua

Apropo.ro / 15.01.2008, 09:50
Dinamo il trimite pe Blay la echipa a doua
Cornel Talnar a declarat ca George Blay va fi trimis la echipa a doua si nu va face parte din lotul pentru turneul din Cipru

Antrenorul dinamovist Cornel Talnar a declarat, luni, ca fundasul dreapta George Blay, care a intarziat la pregatiri, va fi trimis la echipa a doua si nu va face parte din lotul pentru turneul din Cipru.

"Eu si conducerea am hotarat ca Blay sa ramana in perioada turneului din Cipru la echipa a doua si, in functie de cum se va pregati, va ramane sau nu in lot. Nu se poate, indiferent cum il cheama, sa lipseasca 5-6 zile de la pregatire. Nu a ajuns inca in tara. Vine miercuri la 13.40, dupa ce noi plecam la 12.00, ca sa nu mai vina in Cipru. Va plati pentru ceea ce a facut", a spus Talnar.

Nici atacantul Daniel Oprita nu va face parte din lotul dinamovist pentru turneul din Cipru din cauza unei accidentari mai vechi care il va tine 40 de zile departe de teren: "Oprita va ramane si el in tara pentru ca e nerefacut. Mai avea 45-50 de zile de facut recuperare la Bologna, dar nu a facut-o. S-a fortat aducerea lui pentu a juca in nu stiu ce meciuri si saracul e in pioneze acum cu piciorul. Ii trebuie cel putin 30-40 de zile si in functie de asta va continua sau nu la noi. Dar noi speram sa se faca bine si sa continue cu noi".

Talnar spune ca asteapta ca presedintele executiv Cristi Borcea sa-i fac surprize in ceea ce priveste achizitionarea unor jucatori de care are nevoie, admitand ca Dinamo se afla in tratative pentru aducerea lui Gabriel Torje de la Poli Stiinta Timisoara. "Nu se stie, surprizele pot aparea mai tarziu. Am inteles de la domnul Borcea ca exista o discutie si cu Torje. Astazi (n.r. – luni) vine si golgheterul campionatului Estoniei, Vladislav Gussev. Il vom vedea in pregatiri la Dinamo II si va merge in turneu cu noi in Cipru. Speram ca domnul Borcea sa mai faca una sau doua surprize pentru turneul din Cipru. Am avea nevoie pentru ca lotul este destul de bun la ora actuala, dar avem doua «gauri» pe partea dreapta, pe care speram sa le astupam. S-ar putea sa dam si noi niste jucatori dupa turneul din Cipru. Nu se pune problema sa luam jucatori pe care Steaua, Rapid sau alte cluburi ii dau afara. Noi vom lua jucatori doar pe posturile pe care avem nevoie si clar acum suntem deficitari pe partea dreapta", a mai spus tehnicianul dinamovist.

Atacantul estonian Vladislav Gussev, are 1,97 metri, 86 de kg si este legitimat la FC TVMK Tallin. Gussev este golgeterul campionatului estonian si are la activ doua convocari la echipa nationala.

Antrenorul Cornel Talnar considera ca are patru atacanti foarte buni si ca Dinamo nu are nevoie de Bogdan Stancu, de la Unirea Urziceni: "Avem patru varfuri, cele mai bune din Romania, bine pregatite si puse la punct si nu au cum sa nu dea randamentul pe care l-au aratat cu jumatate de an in urma".

Mijlocasul dreapta Janos Szekely, de la Otelul Galati, este dorit insa de Talnar in formatia sa. "Am inteles ca sunt discutii cu Szekely, dar noi nu vom aduce mai mult de doua piese pe partea dreapta unde suntem deficitari. Nu stiu daca straini, pentru ca astia care au venit pana acum nu au dat randamentul pe care l-am dorit noi. Eu sunt adeptul jucatorilor din campionatul nostru, jucatori tineri, care vor performanta, cu foame de fotbal. Strainii sunt doar niste mercenari care vin pentru bani", a mai spus antrenorul dinamovist.

Talnar a infirmat posibilitatea ca atacantul Liviu Ganea sa plece la Dacia Mioveni: "Singurul care a plecat este Chiacu la Dacia Mioveni. Nu se pune problema sa plece si Ganea. Eu tin sa ramana aici pentru ca e un jucator de perspectiva pe care vreau sa-l arunc in lupta".

Referindu-se la perioada de pregatire, tehncianul dinamovist afirma ca pauza de iarna este foarte importanta pentru a-i putea pregati pe elevii sai sa "muste", nu numai sa "latre". "Este o perioada foarte importanta pentru ca noi punem accent foarte tare pe pregatirea fizica, alergari, forta. Baietii raspund bine la comenzi. Acum punem accent pe acumularile fizice pentru ca am vazut ca inca suntem departe de adevar. Si in prima parte a turneului din Cipru vom merge tot pe partea fizica, dupa care intram in specific si, in functie de randament si de starea de sanatate, vom forma lotul care va pleca in Antalya si cu care vom aborda returul campionatului. Usor, usor, mai cade cate unul, dar speram sa-si intre in ritm. Mai macane ei, mai latra, mai piuie, dar sa speram ca usor, usor se vor pune la punct. Pentru ca asteptam sa si muste pentru ca mai mult au latrat in turul campionatului", a mai spus Talnar.