Dinamo invinge Steaua si face titlul cadou CFR-ului

Apropo.ro / 05.05.2008, 00:11
Dinamo invinge Steaua si face titlul cadou CFR-ului
Dinamo a castigat, cu scorul de 2-1, eternul derby al fotbalului romanesc, impotriva Stelei, rezultat favorabil celor de la CFR Cluj.

Dinamo a castigat, cu scorul de 2-1, eternul derby al fotbalului romanesc, impotriva Stelei, in urma caruia formatia din Ghencea ramane pe locul doi in clasament, la un punct in spatele celor de la CFR Cluj, cu o etapa inainte de final.

In minutul 39 s-a petrecut cea mai importanta faza a primei reprize, Ionel Danciulescu a scapat singur cu portarul Zapata, a trecut mingea pe langa acesta, iar cel din urma l-a agatat in careu, arbitrul Alexandru Tudor dictand penalti pentru Dinamo.

Lovitura de la 11 metri a fost transformata de Florin Bratu, cu un sut la vinclu, in stanga lui Zapata, iar tabela indica 1-0 pentru alb-rosii, acesta fiind si scorul pauzei.

Acelasi Danciulescu, a ridicat scorul la 2-0 in minutul 57. Bratu a scapat spre poarta pe stanga, a patruns in careu, a centrat in fata portii, iar Danciulescu l-a executat cu singe rece pe Zapata, desi era talonat de Nesu.

Sorin Ghionea a readus speranta pentru stelisti, in minutul 70, cand a marcat printr-o lovitura de cap, de la opt metri, in urma unui corner executat de pe dreapta, de Banel Nicolita.

Stelistii au dominat steril finalul de meci, dar nu au reusit egalarea, partida terminandu-se cu scorul de 2-1 pentru Dinamo.

In urma acestui rezultat, formatia Dinamo le-a oferit un cadou nesperat celor de la CFR Cluj, care au acum prima sansa la castigarea titlului de campioana a Romaniei.

"Dinamo a jucat un fotbal de calitate, campionatul inca se mai joaca.Nu am vrut sa dam titlul lui CFR. Noi nu am luat titlul Stelei, am demonstrat ca avem cea mai buna echipa din tot campionatul, am batut si Steaua si Rapid.Cand castigi cu Steaua e ca si cum ai castiga doua campionate. Am jucat pentru noi.Ne bucuram ca ne-am revenit si vreau sa multumesc tuturor dinamovisilor", a spus Cornel Talnar.

"Acesta este fotbalul, este pacat deoarece per ansamblu am avut mai multe ocazii.Sansele noaste nu mai sunt foarte mari,insa atat cat sunt mici micute, noi le vom juca pana la capat. Daca vom pierde campionatul il vom pierde deoarece nu am putut sa obtinem un rezultat pozitiv aici sau chiar ne ducem cu gandul mai departe la meciul cu Timisoara cand nu am obtinut decat un egal. Toti suntem tristi, insa nu avem ce face , trebuie sa mergem inainte", a spus Lacatus la finalul jocului.

Dinamo: 1. Lobont – 16. Blay, 4. Moti, 28. Izvoranu, 3. Pulhac – 20. Adr. Cristea (22. Torje ’73), 6. Margaritescu (32. Vranjkovici ’79), 25. Ropotan, 7. C. Munteanu (18. L. Goian ’90+2) – 15. Fl. Bratu, 10. Danciulescu.
Antrenor: Cornel Talnar.

Steaua: 1. Zapata – 16. Nicolita, 6. Radoi, 24. Ghionea, 15. Nesu – 8. Ov. Petre (11. Habibou ’62), 20. Lovin – 25. Neaga (9. V. Badea ’78), 10. N. Dica, 29. Mendoza (28. D. Moreno ’53) – 22. J. Moreno.
Antrenor: Marius Lacatus.