Dinamo invinsa de FC Vaslui

Apropo.ro / 17.12.2007, 10:12
Dinamo invinsa de FC Vaslui
FC Vaslui a invins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Dinamo, intr-un meci din etapa a XIX-a a Ligii I

Formatia FC Vaslui a invins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Dinamo, intr-un meci din etapa a XIX-a a Ligii I, vasluienii reusind astfel sa se impuna din nou in fata dinamovistilor, dupa victoria, cu scorul de 2-0, din turul campionatului.

Golurile gazdelor au fost marcate de Sorin Frunza ’17, ’61, in timp ce pentru Dinamo a inscris Florin Bratu ’47.

FC Vaslui a deschis scorul in minutul 17, prin Sorin Frunza, care a sutat puternic de la aproximativ 18 metri in stanga portarului Bogdan Lobont, ramas fara reactie.

Imediat dupa marcarea golului, Denis Zmeu (FC Vaslui) a fost faultat la mijlocul terenului, ceea ce a dus la izbucnirea unui scandal intre jucatori. Fotbalistii celor doua echipe s-au imbrancit si unii chiar si-au lovit adversarii cu pumnii. Dupa aceste incidente, centralul Ovidiu Hategan a acordat cartonase galbene jucatorilor Daniel Sabou (FC Vaslui) si Adrian Ropotan (Dinamo).

Dinamo a egalat in minutul 47, prin Florin Bratu, care a primit o pasa in adancime si l-a invins pe Haisan cu un sut de la 15 metri.

FC Vaslui a inscris din nou, in minutul 61, prin acelasi Frunza, care a expediat un sut-centrare de pe stanga, mingea a capatat efect si s-a oprit in plasa laterala interioara, la coltul lung. Lobont a fost pacalit de traiectoria balonului.

FC Vaslui: 81. Haisan – 24. St. Apostol, 5. Mardare, 15. Buhus, 17. Balace – 8. Zmeu (3. Andronic ’63), 16. Sabou – 30. Jovanovici (18. Buhaescu ’53), 20. Ljubinkovici, 10. S. Frunza (4. Panait ’83) – 23. M. Matei. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Dinamo: 1. Lobont – 16. Blay, 4. Moti, 26. S. Radu, 3. Pulhac – 20. Ad. Cristea (29. L.Ganea ’83), 28. Izvoranu, 25. Ropotan (8. Bostina ’39), 7. C. Munteanu (9. Niculescu ’60) – 15. Fl. Bratu, 10. Danciulescu. Antrenor Cornel Talnar

Cartonase galbene: Sabou ’21, Buhaescu ’82, Apostol ’84, Buhus ’90 / Moti ’14, Ropotan ’21Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa de Ovidiu Hategan, ajutat de asistentii Aurel Onita si Ionel Popa. Arbitru de rezerva a fost Marius Avram, iar observatori Mircea Calin si Cristian Dulca.

La partida au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, dintre acestia 150 fiind fani ai echipei Dinamo.

La inceputul meciului, galeria vasluiana a scandat impotriva presedintelui LPF, Dumitru Dragomir: "Mitica la puscarie". De asemenea, fanii au afisat doua bannere prin care si-au aratat nemulutmirea fata de legea privind prevenirea si combaterea violentelor la competitiile sportive: "Omul e condamnat sa fie liber", "O sa va fie dor de noi".

Dupa terminarea celor 90 de minute, galeria vasluiana a afisat un banner cu trimitere la unul din finantatorii dinamovisti: "Suna-i si zi-le ca mai au timp sa egaleze".

Dupa schimbarea lui Frunza, jucatorul s-a dus in mijlocul galeriei vasluiene pentru a-si incuraja coechipierii alaturi de suporteri.