Dinamo invinsa de Slavia Sofia

Apropo.ro / 28.01.2002, 08:13
Dinamo invinsa de Slavia Sofia
Lipsita de aportul celor 8 internationali plecati la actiunile din Portugalia si Italia, Dinamo a pierdut cu 2-0 primul meci jucat în turneul din Bulgaria Dinamo a pornit cu stîngul turneul de la Varna. Echipa pregatita de Ion Marin a pierdut cu 2-0 partida disputata sîmbata în compania

Lipsita de aportul celor 8 internationali plecati la actiunile din Portugalia si Italia, Dinamo a pierdut cu 2-0 primul meci jucat în turneul din Bulgaria

Dinamo a pornit cu stîngul turneul de la Varna. Echipa pregatita de Ion Marin a pierdut cu 2-0 partida disputata sîmbata în compania Slaviei Sofia, echipa clasata pe locul 9 în prima liga din tara vecina, cu doar 4 victorii în 17 meciuri. Primul gol al gazdelor a venit dupa o lovitura libera deviata în proprie poarta de Opriceana, în timp ce scorul final s-a stabilit printr-un penalty acordat ca urmare a unui fault în careu comis de Iodi, care, fiind ultim aparator, a si fost eliminat. Si în tabara bulgarilor au existat doua eliminari.

„Echipa ne-a multumit din punct de vedere fizic, dar mai e de tras la capitolul tehnico-tactic, lucru explicabil, totusi, daca ne gîndim ca pîna acum n-am lucrat aproape deloc cu mingea. De fapt, acum am intrat pentru prima oara pe iarba de la începutul pregatirilor”, a spus antrenorul secund Cornel Talnar.

La rîndul sau, directorul sportiv Constantin Danilescu a subliniat ca „am avut parte si de un arbitraj incomod, anulînd un gol înscris de Claudiu Niculescu, la scorul de 0-1, pe motiv de ofsaid. Asta nu scuza însa înfrîngerea, iar Ion Marin a fost nemultumit fata de atitudinea din joc, drept dovada ca duminica a purtat o discutie mai apriga cu jucatorii”.

Singurii fotbalisti din lotul deplasat în Bulgaria care n-au jucat cu Slavia au fost Olteanu, Iordache si Bolohan. Ultimul n-a putut fi folosit pentru ca are probleme medicale, resimtind dureri la piciorul drept dupa „amicalul” disputat la Cîmpina în finalul cantonamentului montan. El a lipsit si de la unul dintre antrenamente, dar sînt sanse sa apara pe gazon la meciul de azi cu polonezii de la Orlen Plock. De asemenea, Ovidiu Stînga s-a confruntat cu probleme în zona lombara, dar s-a considerat ca lucrurile nu sînt atît de îngrijoratoare încît fostul echipier de la PSV Eindhoven sa nu fie introdus pe teren.

„Se adopta pozitii de forta”

Portarul Florin Prunea a declarat ca eventuala amendare a sa de catre conducerea clubului, dupa declaratiile facute la adresa antrenorului Ion Marin, ar fi neregulamentara. „N-am semnat nici un act de ordine interioara. În cazul în care se ia în discutie o actiune disciplinara trebuie cercetate toate documentele, audiate toate partile, înstiintata AFPR si, dupa toate aceste lucruri, se ia o masura de amendare a unui jucator. În acest moment, sefii de la Dinamo încearca adoptarea unei pozitii de forta fata de mine, ca sa ma faca sa renunt la contractul pe doi ani. Însa, nu ma sperie nimic, iar acordul pe care l-am semnat, valabil începînd din vara, nu se mai renegociaza. În el nu este trecuta nici o clauza de performanta, asa ca îmi voi lua banii integral”, a precizat goal-keeperul.
Sursa: www.prosport.ro