Dinamo s-a reunit fara Blay si Galliquio

Apropo.ro / 10.01.2008, 10:46
Dinamo s-a reunit fara Blay si Galliquio
Blay si Galliquio au lipsit de la reunirea "cainilor", singura noutate din formatia dinamovista fiind macedoneanul Blagoja Todorovski

Fundasii George Blay si John Galliquio au lipsit, miercuri, de la reunirea lotului dinamovist, singura noutate din formatia antrenata de Cornel Talnar fiind macedoneanul Blagoja Todorovski, care se afla in probe.

Administratorul delegat al FC Dinamo, care are si atributii tehnice de la numirea lui Talnar in functia de antrenor principal, spune ca neprezentarea celor doi la reunirea lotului spune multe despre profesionalismul lor. "Desi programul este foarte clar, cei doi aparent straini, Blay si Galiquio, nu s-au prezentat la convocare, ceea ce spune foarte multe despre profesionalismul acestor straini adusi de prin toate colturile lumii. Vom urmari situatia reala si vom hotari in consecinta. Ei sunt inca sub contract cu noi. Eu cred in continuare in jucatorul roman si vom aduce in continuare doar ceea ce avem nevoie. Si vom promova jucatorii proprii cu toate riscurile", a spus Dinu.

Oficialul dinamovist spune ca macedoneanul Blagoja Todorovski, in varsta de 22 de ani, ultima oara legitimat la formatia de prima liga din Macedonia, Sileks Kratovo, va sustine probe de joc si ca exista doar discutii in ceea ce priveste aducerea mijlocasului Janos Szekely de la Otelul Galati: "Macedoneanul a venit si el, este in probe. Este o discutie legata de Szekely, dar nu suntem interesati in mod deosebit. Eu cred in continuare ca nu vom mai aduce decat ceea ce este nevoie pentru a completa posturile deficitare. Am spus foarte sincer ca ne intereseaza jucatori de banda dreapta a terenului".

Dinu a dezmintit insa discutii legate de un posibil transfer al atacantului senegalez Gueye Mansour, de la Poli Timisoara. "Deocamdata nu este nicio discutie in sensul acesta. Asteptam si pe directorul executiv (n.r. – Cristi Borcea) in sensul acesta, vom avea o discutie in care vom definitiva lotul. Eu raman la parererea ca avem unul dintre cele mai bune loturi. De aceea vom aduce numai ceea ce avem nevoie si nu vom aduce de dragul de a aduce fel de fel de zornaieli despre care stiu ca pe dumneavoastra va intereseaza in mod deosebit. Toti jucatorii sunt sub contract cu Dinamo si acum nu va pleca nimeni. In fotbal nu este neaparat importanta piesa care vine, ci forta de joc. Si din punctul acesta de vedere, Urziceniul este o pilda de urmat", a mai spus Dinu.

Surse din cadrul gruparii banatene au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca atacantul senegalez al echipei Poli Stiinta Timisoara, Gueye Mansour, se va transfera in proportie de 80 la suta la campioana Romaniei, Dinamo. "In proportie de 80 la suta Mansour e la Dinamo, mai trebuie doar sa se stabileasca detaliile contractuale dintre jucator si clubul Dinamo", au mentionat sursele citate, care au adaugat ca valoarea transferului ar fi in jurul sumei de 600.000 de euro.

Referindu-se la posibilitatea ca Dinamo sa poata castiga lupta pentru titlu, Dinu considera ca formatia antrenata de Talnar se afla intr-o coborare certa. "In viata exista si urcusuri si coborasuri. Dinamo se afla intr-o coborare certa la ora actuala. Strategia noastra pe temen scurt este sa revenim acolo unde ne este locul. Atata timp cat exista posibilitati reale, educatia lui Dinamo spune ca ne luptam pana la moarte", a mai afirmat Dinu.

La reunirea lotului dinamovist au fost prezenti si mijlocasul sarb Vojislav Vranjkovici si portarul Florin Matache, care au revenit la formatia din Soseaua Stefan cel Mare dupa ce le-a expirat imprumutul de 6 luni la Ceahlaul Piatra Neamt.