Dinamo si-a schimbat obiectivul

Apropo.ro / 21.12.2007, 10:22
Dinamo si-a schimbat obiectivul
Nicolae Badea: Speram sa obtinem o calificare intr-o competitie europeana la sfarsitul acestui campionat

Nicolae Badea a lasat sa se inteleaga ca s-ar multumi la finalul acestui sezon si cu un loc care sa-i permita echipei participarea in Cupa UEFA, ceea ce ar insemna ca oficialii dinamovisti au decis schimbarea obiectivului de la inceputul sezonului – prezenta in Liga Campionilor.

"Nu cred ca Dinamo ar merita premiul «dezamagirea anului». A fost o prima parte a anului in care Dinamo a castigat titlul, s-a calificat in primavara europeana. Starea de asteptare a fost mare in vara pentru o noua editie de campionat si pentru cupele europene. Din pacate, si in viata, si in sport sunt momente in care esti mai putin inspirat, momente in care eforturile pe care le faci ca sa te pregatesti nu se implinesc. Trebuie sa ne pastram cumpatul, sa incercam sa gasim in aceasta iarna solutiile cele mai productive pentru club, pentru a obtine o calificare intr-o competitie europeana la sfarsitul acestui campionat si sa pregatim urmatoarele doua, trei editii de campionat", a declarat Badea, prezent, joi, la Gala Sportului Dinamovist organizata de CS Dinamo.

Intrebat daca va mai pleca cineva de la Dinamo in aceasta iarna, Badea a raspuns: "In general, in perioada aceasta toata lumea vine, toata lumea pleaca, este ca in Gara de Nord. Ceea ce este cert, nu va pleca niciun jucator care va raspunde si care va dori sa participe la provocarea unui nou proiect, pentru urmatorii doi sau trei ani. Avem obligatia sa continuam, in vara am luat aceasta decizie, va trebui sa incercam. Va fi o perioada de pregatire lunga, destul de aspra ca program, dar toti jucatorii sunt constienti ca trebuie sa-si recastige o pozitie in ierarhia interna".

Badea este de parere ca nu s-a decis inca viitoarea campioana. "Campionatul inca se joaca. Diferentele sunt relativ mici, dar sunt semnificative. Cinci puncte, opt puncte, noua puncte, 14 puncte, sunt semnificative. Am spus-o cu rezerva si cand aveam noi 11 puncte avans. Este o competitie stransa. Din pacate nu putem spune ca este si o crestere valorica semnificativa a competitiei, insa competitia este stransa, mai animata, rezultatele nu mai sunt usor de anticipat, nici macar de cei care sunt amatori de pariuri sportive", a afirmat Nicolae Badea.

Presedintele FC Dinamo a adaugat ca actuala situatie a echipei nu a fost cauzata de lipsa valorilor din lot. "Valorile individuale trebuie sa se exprime in cadrul echipei. Echipa cred ca nu a jucat in aceasta a doua jumatate a anului, pentru ca la nivelul valorilor individuale evident ca Dinamo le-a conservat in vara si a mai adaugat cateva valori certe", a spus Badea.

Solicitat sa comenteze o declaratie a finantatorului Stelei, Gigi Becali, care a spus ca nu vede Dinamo pe podium, Nicolae Badea a raspuns: "Pot sa spun eu cate vede si cate nu vede domnul Becali? Este adevarat, e o apreciere corecta prin prisma sanselor de podium, dar eu cred ca Dinamo nu si-a spus ultimul cuvant si cele 15 etape ramase ne vor arata daca aceasta crestere a jocului colectiv pe care noi mizam va fi reala sau nu".

Intrebat ce se intampla cu Cristian Pulhac, care a anuntat ca ar fi tentat sa paraseasca Dinamo, Badea a raspuns: "Cristi Pulhac este la Iasi, aseara am vorbit cu el, a plecat alalteieri seara, a facut sapte ore pana la Iasi, ieri si-a vazut parintii, au stat doua, trei ore impreuna, apoi a dormit pentru ca a ajuns pe la sapte dimineata la Iasi, va reveni saptamana viitoare. Ce vreti sa va mai spun? Eu vorbesc destul de frecvent cu jucatorii lui Dinamo si intr-un spectru foarte larg vorbim. Cristi Pulhac este unul dintre tinerii pe care Dinamo conteaza in continuare si cum a spus si domnul Borcea, nu se pune problema unui transfer al lui Pulhac. Lucrul acesta il stie si jucatorul, nu de ieri, ci de mai mult timp".

Nicolae Badea considera ca "principalii competitori la titlu in acest sezon sunt CFR Cluj, Rapid si Steaua", dar si-ar dori sa castige Dinamo.

Presedintele FC Dinamo a glumit pe seama unui eventual transfer al mijlocasului Ianis Zicu la Steaua. "Nu, cred ca Ianis Zicu cu Steaua. De regula la sfarsitul anului exista asemenea misiune traditionala, unii sunt cu steaua, altii cu buhaiul, altii cu capra. Ianis Zicu si-a propus cu steaua, in niciun caz cu ursul", a afirmat Badea.

Solicitat de jurnalisti sa acorde un interviu, portarul Bogdan Lobont, desemnat fotbalistul dinamovist al anului 2007, in cadrul Galei Sportului Dinamovist, s-a asezat in fata bradului de Craciun si a spus: "In primul rand buna ziua. Vreau sa le urez tuturor dinamovistilor, tuturor celor care tin cu Dinamo si iubesc acest club, sarbatori fericite, un calduros la multi ani si sa ne vedem cu bine in 2008. Va multumesc!", dupa care a plecat.