Dinozaurii care au schimbat cinema-ul – Jurassic Park

De: Nicoleta Nicolae / 08.06.2015, 15:00
Dinozaurii care au schimbat cinema-ul - Jurassic Park
Când “Jurassic Park” a fost lansat în 1993, a avut un succes răsunător, cu încasări de 915 milioane de dolari. La 22 de ani de la lansarea filmului “Jurassic Park” şi chiar înainte de premiera mondială a producţiei Jurassic World, Paramount Channel dedică o săptămână specială acestui fenomen. Telespectatorii sunt invitaţi să urmărească Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park şi Jurassic Park III.

Filmul este o adaptare a cărţii scrise de Michael Crichton în 1990 şi împărţită în 7 secţiuni. Jurassic Park şi The Lost World au fost adaptate de Spielberg. Un al treilea film al francizei a fost regizat de Joe Johnston şi lansat în 2001. Continuarea, Jurassic World (regia Colin Trevorrow) va avea premiera pe 12 iunie.

Despre franciză

1.         Cartea scrisă de Michael Crichton a devenit faimoasă în special după lansarea filmului Jurassic Park.

2.         Pe lângă tehnicile speciale cu adevărat uimitoare, dinozaurii au fost aduşi la viaţă şi într-un mod mai… offline. Pentru o parte din scenele cu velociraptori, animatorii au purtat nişte costume din latex. In Jurassic Park III, animatorii au avut nişte pantaloni speciali pentru secvenţele cu picioarele dinozaurilor.

3.         În timpul castingului pentru Jurassic Park, William Hurt a refuzat rolul lui Alan Grant, fără să citească scenariul. Şi Harrison Ford a refuzat propunerea. Sean Connery a fost prima opţiune pentru rolul lui Hammond, în timp ce Sandra Bullock, Gwyneth Paltrow, Robin Wright-Penn, Teri Hatcher, Julianne Moore, Helen Hunt, Elizabeth Hurley şi Juliette Binoche au dat probe pentru rolul lui Ellie Sattler. Chiar şi Jim Carrey s-a aflat pe lista celor prezenţi la casting, acesta  fiind luat în considerare pentru rolul lui Ian Malcolm.

4.         Jurassic Park- The Lost World a doborât multe recorduri în box-office, ajungând al 6 lea titlu cu cele mai mari încasări din toate timpurile (la vremea respectivă).

Program- Paramount Channel

8 Iunie, de la ora 21:00- Jurassic Park

9 Iunie, de la ora 21:00- The Lost World: Jurassic Park

10 Iunie, de la ora 21:00- Jurassic Park III