Dinozaurii: Giganţii din Patagonia

Apropo.ro / 22.12.2008, 00:00
Dinozaurii: Giganţii din Patagonia
Dinozaurii au fascinat dintotdeauna oamenii, atît da­to­ri­tă mărimii colosale cît şi din cauza dispariţiei lor mis­te­ri­oa­se de pe suprafaţa Terrei. Documentarul de faţă aduce dinozaurii în tehnologie 3D pentru o şi mai spectaculoasă apropiere de imensele reptile.

Regizorul Marc Fafard îşi aminteşte prima sa întîlnire cu creaturile din ”Dinozaurii: Giganţii din Patagonia”: ”Ideea mea de­spre dinozaurii pe care urma să-i filmez era complet ab­stractă. Singurele lu­cruri pe care le aveam în cap erau: cel mai mare, cel mai greu, cel mai lung… Dar cînd am in­trat în muzeul argen­ti­anian Carmen Funes şi m-am tre­zit faţă în faţă cu Ar­gen­tinosaurus Huinculensis, un ani­mal care depăşeşte toate aceste superlative, mi s-a oprit respiraţia”.

Echipa filmului a lucrat alături de unul dintre cei mai renumiţi paleontologi din lume, Rodolfo Coria. În calitate de expert, acesta e ga­rantul conţinutului şti­inţific al documentarului: ”Am în­cercat să recreăm cre­aturi care au existat, nu să facem un film ştiinţifico-fantastic”.

Premiera: 26 Decembrie
TO: Dinosaurs: Giants of Patagonia. Producţie Canada, 2007.
R: Marc Fafard. Narator: Donald Sutherland. Distribuit de Movieplex