Directori americani care castiga mai mult decat platesc companiile lor impozit la stat

Apropo.ro / 01.09.2011, 11:04
Directori americani care castiga mai mult decat platesc companiile lor impozit la stat
Un sfert din cei mai bine platiti 100 de directori generali din Statele Unite au castigat anul trecut mai mult decat au platit companiile lor drept impozite pe profit.

Acest lucru resiese dintr-un raport al Institutului pentru Studii Politice din Washington, care mai arata ca multe dintre aceste companii au cheltuit mai mult pentru activitati de lobby decat cu impozitele.

In urma studierii raportului, un membru al Comitetului pentru supraveghere si reforma guvernamentala a cerut organizarea unor audieri pe tema compensatiilor salariale ale directorilor de companii, aratand ca, in timp ce salariile directorilor generali si profiturile companiilor cresc „pana la cer”, salariile muncitorilor stagneaza, iar somajul se mentine la un nivel inacceptabil de ridicat.

Compensatiile salariale ale celor 25 de directori care au depasit impozitele pe profit ale companiilor lor au fost in medie de 16,7 milioane de dolari, comparativ cu o medie de 10,8 milioane dolari in cazul directorilor companiilor incluse in indicele S&P 500.

Intre companiile care au platit directorilor printre cele mai mari salarii se numara General Electric (Jeff Immelt, foto), eBay sau Boeing.

Afla cat au castigat cei mai bine platiti directori generali din Statele Unite, numai pe Mediafax.