Directori de fabrică luați ostatici pentru că nu lasau angajații să se ducă la toaletă

De: Marian Andrei / 23.01.2013, 17:50
Directori de fabrică luați ostatici pentru că nu lasau angajații să se ducă la toaletă
Programul strict de mers la toaletă i-a înnebunit pe angajații unei fabrici din China, aceștia luând ostatici membrii conducerii și ținându-i sechestrați timp de o zi și jumătate.

Cei aproape 1.000 de angajați ai companiei Shinmei Electric, supărați de politica strictă a intreprinderii referitoare la mersul la toaletă, au luat ostatici 10 japonezi și opt chinezi care făceau parte din conducere și i-au ținut sechestrați de vineri dimineață până sâmbătă aproape de miezul nopții, când au fost eliberați, la întervenția Poliției.

Peste 300 de polițiști au participat la operațiunea de salvare a membrilor conducerii intreprinderii, aceștia fiind în cele din urmă eliberați fără a păți nimic.

Un polițist a declarat presei că protestatarii doreau anularea unei prevederi a regulamentului de ordine interioară, potrivit căreia timpul alocat unui angajat pentru a merge la toaletă este de două minute. Mai mult, depășirea acestor două minute era pedepsită, la prima abatere, cu o amendă de aproximativ opt dolari, la cea de-a doua abatere angajatul fiind concediat.

Nu știm cum s-a rezolvat doleanța muncitorilor dar începând de azi, ei vor reîncepe munca.