Directorii Facebook și Youtube ar putea fi condamnați la inchisoare

De: Marian Andrei / 14.03.2012, 17:20
Directorii Facebook și Youtube ar putea fi condamnați la inchisoare
Ieri a început în India un proces împotriva Facebook și Youtube, directorii companiilor riscând să fie condamnați la închisoare pentru că nu au îndepărtat "suficient de rapid" materiale controversate de pe site-urile lor.

Împotriva celor două companii au fost depuse plângeri penale pentru că nu respectă legile indiene, care interzic postarea de elemente „blasfemiatoare” sau care aduc ofensă anumitor etnii. Dacă vor pierde procesele, directorii celor doua companii riscă sa petreaca ani buni în închisoare.

Avocații Facebook – firma care consideră India ca o piață majoră – consideră aceste procese ca un atac la libera exprimare. În plus, aceștia afirma că este practic imposibil să monitorizezi toate materialele, pentru a le elimina pe cele care ar putea fi controversate.

La rândul său, fondatorul unei companii indiene de eCommerce, crede ca marile companii de internet trebuie să respecte legile țătilor unde iși desfășoară activitatea, dar că „India nu își poate permite să transmită mesajul că «cenzura intenetului a început»”