Directorul de la Fiat a demisionat

Apropo.ro / 11.06.2002, 13:08
Directorul de la Fiat a demisionat
Directorul executiv al grupului italian industrial Fiat, Paolo Cantarella, și-a anunțat, luni seara, demisia, în contextul unui puternic declin al vînzarilor și al unei creșteri semnificative a datoriilor companiilor. Cantarella ocupa funcția de director al

Directorul executiv al grupului italian industrial Fiat, Paolo Cantarella, și-a anunțat, luni seara, demisia, în contextul unui puternic declin al vînzarilor și al unei creșteri semnificative a datoriilor companiilor.

Cantarella ocupa funcția de director al grupului din anul 1996. „Dupa o îndelunga judecata a situației, m-am decis, în aceasta perioada complexa pentru grupul Fiat și în special pentru divizia Fiat Auto, ca trebuie sa plec”, a declarat Cantarella.

Președintele Fiat, Paolo Fresco, va prelua responsabilitațile de director executiv, urmînd sa se ocupe de cele mai diverse activitați ale companiei, pornind de la producția de tractoare și pîna la serviciile de asigurari, din cele mai diverse țari, de la Brazilia pîna la China. Spre deosebire de Cantarella, Fresco și-a construit cariera în strainatate, fiind pentru o vreme director executiv al General Electric.

„Cît de multe se vor schimba dupa plecarea lui Cantarella depinde de controlul pe care Fresco îl va avea asupra fiecarei activitați în parte”, a apreciat un analist al Morgan Stanley, adaugînd ca, în perioada în care a reprezentat General Electric, Fresco și-a cîștigat o imagine de „campion al acționarilor”.

Grupul Fiat, controlat de familia Agnelli, este, la rîndul sau, o imagine marcanta în mediul italian de afaceri, avînd o vechime de 103 ani. Compania este cel mai important angajator privat din Italia, veniturile sale reprezentînd, anul trecut, aproximativ cinci procente din Produsul Intern Brut al țarii.

Ultimele saptamîni au fost, însa, extrem de dificile pentru Fiat, conducerea companiei straduindu-se din rasputeri sa convinga investitorii ca vor putea readuce grupul pe linia de plutire fara a fi nevoita sa vînda General Motor participarea de 80% la Fiat Auto. Grupul american controleaza restul de 20% în urma achiziției realizate în urma cu doi ani.

În primele trei luni ale acestui an, Fiat a raportat pierderi nete de 529 milioane de euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: