Dirty Shirt a câştigat două premii importante oferite de industria muzicală

De: Nicoleta Nicolae / 08.02.2015, 06:00
Dirty Shirt a câştigat două premii importante oferite de industria muzicală
După un 2014 încununat de numeroase succese, printre care şi câştigarea locului ÎI la "Wacken Metal Battle", cel mai mare concurs din lume dedicat formaţiilor internaţionale, 2015 continua în acelaşi stil pentru formaţia DIRTY SHIRT.

Trupeţii au câştigat trofeul pentru „Best Romanian Rock Amabssador” la ediţia de anul acesta a Metalhead Awards şi premiul pentru „Best Romanian Metal Bând” la Maximum Rock Awards 2015 , pe baza voturilor publicului.

Mai mult, ca urmare a numeroaselor reuşite, Dirty Shirt a atras atenţia celor mai importante brand-uri care şi-au dorit să semneze un contract de reprezentare cu trupa românească! Astfel, Dirty Shirt a devenit endorser oficial Washburn şi Randall, alături de nume legendare ale rockului.

„Suntem copleşiţi de bucurie! Să primim recunoaştere din partea industriei muzicale autohtone reprezintă o mare satisfacţie pentru noi. Am câştigat premiul pentru ‘Cei mai buni Ambasadori ai rockului romanesc’, la Metalhead Awards ceea ce înseamnă enorm pentru noi deoarece ne arată ca ‘agenda’ noastră a fost înţeleasă.

Peste tot unde mergem prin lume, suntem mândri că suntem romani şi că putem împărtăşi câte ceva din cultura noastră. Apoi, am aflat că am luat şi trofeul pentru ‘Best Romanian Metal Band’ la Maximum Rock Awards, ceea ce efectiv ne-a făcut să ne uităm unul la altul şi să dăm aprobator din cap: suntem pe drumul cel bun iar fanii şi lumea aceasta mare a muzicii, pe care mulţi o numesc greşit o ‘afacere’, ne sunt alături! Nimic nu bucura o formaţie mai mult decât această certitudine! Vă mulţumim şi promitem să vă oferim noi prilejuri de…premiere şi pe viitor!”, au declarat membrii trupei.

Pe data de 20 februarie 2015 , formaţia va susţine un recital în cadrul Galei Maximum Rock Awards, care va avea loc în Club Colectiv. După acceptarea trofeului, Dirty Shirt va urca pe scenă alături de Cargo, Cristi Minculescu & Bând, 9.7 Richter şi AnTheos.

În momentul de faţă, Dirty Shirt sunt ocupaţi cu munca la noul disc, „Dirtylicious”, care va fi lansat în curând. Trupa a publicat pe pagina de  Facebook coperta albumului, semnată de Costin Chioreanu (Twilight13Media). Costin este unul din cei mai apreciaţi designeri la ora actuală în Europa, colaborând recent cu artişti precum At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Primordial etc.

În plină faza de producţie audio, albumul “Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizări discografice pe scenă metal din România şi din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o nouă morfologie muzicală, combinând într-o manieră omogenă şi unică, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzică tradiţional din Europa de Est.

Chiar dacă primele experienţe de fuziune metal – muzica tradiţională ale trupei le regăsim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum “Bad Apples”,” Freak Show” sau “Săracă Inima Me”, “Dirtylicious” aduce această simbioză la un alt nivel: albumul este integral influenţat sau bazat pe elemente folclorice, iar la înregistrări au participat muzicieni confirmaţi de instrumente tradiţionale : viori, clarinet, ţambal, acordeon şi percuţii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestră).

Dirty Shirt a fost confirmată pentru ediţia din 2015 a Rockstadt Extreme Fest. Mai mult, trupa va împărţi scena cu giganţii metal de la Blând Guardian pe data de 15 mai 2015, în cadrul evenimentului Romanian Rock Meeting.

Iată şi primele date de turneu anunţate pe 2015:

8.05.2015 – Club Moskva, Oradea
9.05.2015 – Casa de Cultură Gheorghe Zamfirescu, Satu Mare
14.05.2015 – Club Rockstadt, Braşov
15.05.2015 – Romanian Rock Meeting, alături de Blând Guardian şi TBA
16.05.2015 – The Shelter Club, Cluj-Napoca
15.08.2015 – Rockstadt Extreme Fest, Râşnov (At The Gates, Enslaved etc)