Dirty Shirt a dezvăluit coperta viitorului disc „Dirtylicious”, realizată de Costin Chioreanu

De: Nicoleta Nicolae / 12.01.2015, 10:56
Dirty Shirt a dezvăluit coperta viitorului disc
Trupa DIRTY SHIRT a publicat pe pagina Facebook coperta viitorului album “Dirtylicious”, semnată de Costin Chioreanu (Twilight13Media).

Costin este unul din cei mai apreciaţi designeri la ora actuală în Europa, colaborând recent cu artişti precum At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Primordial etc.

În plină faza de producţie audio, albumul “Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizări discografice pe scenă metal din România şi din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o nouă morfologie muzicală, combinând într-o manieră omogenă şi unică, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzică tradiţional din Europa de Est.

Chiar dacă primele experienţe de fuziune metal – muzica tradiţională ale trupei le regăsim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum “Bad Apples”,” Freak Show” sau “Săracă Inima Me”, “Dirtylicious” aduce această simbioză la un alt nivel: albumul este integral influenţat sau bazat pe elemente folclorice, iar la înregistrări au participat muzicieni confirmaţi de instrumente tradiţionale: viori, clarinet, ţambal, acordeon şi percuţii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestră ).


Dirty Shirt a fost confirmată pentru ediţia din 2015 a Rockstadt Extreme Fest. Mai mult, trupa va împărţi scena cu giganţii metal de la Blind Guardian, pe data de 15 mai 2015, în cadrul evenimentului Romanian Rock Meeting.

În 2014, Dirty Shirt a câştigat locul 2 la Wacken Metal Battle, cel mai mare concurs din lume dedicat formaţiilor de gen.